avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... important..pentru mine cel putin.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

important..pentru mine cel putin.

Buna ziua.

Detin jumatate dintr-un apartament dupa ce s-a facut succesiunea dupa mama iar tatal meu detine cealalta jumatate. Tatal doreste sa imi cedeze mie jumatatea de apartament - dar in acelasi timp isi doreste ca eu sa renunt la drepturile de mostenire pentru un alt imobil pe care il detine (in favoarea a doua surori dintr-o alta casatorie si care sunt minore - banuiesc ca aici probabil tot o cota de 1/2 se imparte intre surori, jumatate fiind a sotiei).
Pe scurt, vrem sa ne impartim apartamentele - care se si afla in orase diferite : astfel ca in cazul disparitiei tatalui, eu sa raman cu apartamentul in totalitate pe numele meu in orasul in care locuiesc..surorile din a doua casatorie sa ramana impreuna cu mama in apartamentul pe care sa il detina in totalitate si ele acolo unde stau.
Intrebarea mea este : Cum considerati ca ar fi mai bine sa procedez in aceasta situatie ? Exista un singur act care sa faca asta - doua operatiuni intr-una cum ar fi ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:56, 23 Iulie 2012
nu, nu am nici un drept. deci vreti sa spuneti ca singura procedura fezabila in acest caz cu bunuri dintr-o mostenire nedeschisa ar putea fi 2 contracte de vanzare-cumparare sau 2 donatii ?

donatia si gratificare de care se vorbea anterior, ar fi o masura suficienta >?

multumesc.
Donatia eu personal nu o recomand in acest caz. Cea mai buna solutie ar fi un contract de v-c

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire si vanzare drepturi succesorale mototolea mototolea buna ziua ma numesc ionela,si am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Suntem 3 surori,de curand unul din parintii nostri (tatal)a decedat.inainte de deces ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)