avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu mi s-a facut contract de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu mi s-a facut contract de munca!

Am fost numit prin ordin in 2009 si nici pana in prezent nu am semnat un contract de munca.
Va rog sa-mi comunicati daca exista alta forma de incadrare in munca, respectiv daca acest ordin tine in loc de CIM. precizez ca sunt angajat intr-o functie de executie in cadrul Guvernului.
Cel mai recent răspuns: jaguarxkr , utilizator 15:41, 23 Iulie 2012
freeelis a scris:

Contractul colectiv de munca nu este un act juridic in baza caruia se pot face angajari ... avand in vedere ca este vorba despre un Ordin de numire , consider ca vorbim despre un functionar public si nu despre personal contractual.


in 2009 am dat concurs pentru incadrarea in functia de consilier. Am venit din privat. Am fost angajat in cadrul guvernului, singurul document adus la cunostiinta a fost un ordin pentru care am semnat de primire si luare la cunostinta. in acel ordin era trecuta functia ,,consilier'' si salariul de baza. Acum, institutia in care lucrez a primit avizul pentru transformarea posturilor contractuale in functii publice insa, art. 111 alin. (3) din legea nr. 188/1999 in baza caruia urma sa fim incadrati pe functii publice, precizeaza: ,, Persoanele incadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite și avizate ca funcții publice vor fi numite în funcții publice de execuție dacă indeplinesc condițiile prevazute la art. 54 și condițiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzatoare clasei și gradului profesional ale funcției publice”.. Avand in vedere ca nu am contract individual de munca, nu am semnat un astfel de contract, se mai poate aplica articolul anterior mentionat? Precizez ca prin transformarea postului voi suferii o diminuare a drepturilor salariale de peste 50%. Multumesc anticipat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare drepturi salariale prin schimbarea categoriei de personal jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, va cer sprijin in gasirea unei solutii cu privire la pastrarea drepturilor salariale actuale. Lucrez intr-o institutie de stat ... (vezi toată discuția)
Functionari publici  constantin florin constantin florin In afara de avizul ANFP pentru transformarea postului de consilier juridic in functia publica de consilier juridic este nevoie si de o hotarare a consiliului ... (vezi toată discuția)
Transformare post contractual in functie publica sau numire (alin3 art111) muresan vasile muresan vasile Buna ziua. Intrebarea mea este ce inseamna exact fraza din alin 3 art 111 din legea 188/1999 a functionarilor publici- \\"posturi de natură contractuală ... (vezi toată discuția)