avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum pot evita plata TVA pentru achizitionarea unui ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum pot evita plata TVA pentru achizitionarea unui apartament?

Buna ziua,

De curand am discutat cumpararea unui apartament cu 2 camere in Bucuresti.
Cum sta treaba in situatia de fata: Pretul unu apratament cu doua camere este 80. 000 de euro in medie. La acesti bani, trebuie adaugat si TVA de 19 % ca deh inca nu se stie daca va scadea la 5%, dar nu conteaza asta.

Sa zicem ca infiintez un SRL, din ce am citit costurile sunt per ansamblu la 1500 de RON (www.avocatnet.ro/content/for... ).
TVA sumei de 80,000 de euro ajunge la 15 200 de euro, cam 60 800 de RON, la un un curs 1 euro = 4 lei, ok destul de mult.

Daca eu as constiui un SRL cu activitate de consultanta, cu unic proprietar si angajat, as putea cumpara un apartament pentru SRL, In acest caz TVA intra ca fiind deductibil si este returnat. Si in situatia asta dupa recuperarea TVA-ului societatea sa fie desfiintata cam dupa doi ani de la constituire sa zicem?
Si ca sa ideea sa devina si mai interesanta se poate contracta un credit la o banca comerciala care sa poate sa acopere cheltuielile?

ASTEPT RASPUNS

Cele scrise mai sus reprezinta o idee, nimic nu este intentionat. Daca vreun element prezent mai sus se aseamana cu realitatea, nimic nu este real.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
Coolflo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei CFNET , Consultant fiscal 19:55, 18 Ianuarie 2009
TVA a scăzut la 5% pentru livrările de locuinţe ca parte a politicii sociale.
vezi OUG 200/2008 [ link extern ] /
şi în special art. 140 (2^1) actualizat [ link extern ] /

Nu recomand ideea ta, având în vedere
cota redusă de TVA aplicabilă acum,
costul în timp şi bani pentru înfiinţarea şi funcţionarea unui SRL,
riscul să nu ţi se aprobe rambursarea TVA,
costul semnificativ mai mare cu impozitul pe clădiri datorat de pers. juridice faţă de pers. fizice.
nu vei găsi nicio bancă care să ţi acorde credit de investiţii în aceste condiţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl asociat unic = administrator in februarie 2014 - ghid practic adinutza2602 adinutza2602 Voi incerca sa prezint pasii pe care i-am urmat pentru a inmatricula SRL-ul cu asociat unic, care este si administrator. Actele le-am depus si obtinut in luna ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)
Total cheltuieli sc-srl Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate informa va rog cineva cam cat costa infiintarea unui SRL? Si daca se poate si ce cheltueli anuale presupune un SRL? (vezi toată discuția)