avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate si crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate si crestere copil

daca ai fost 1- 2 luni in concediu fara plata,dupa care ai aflat ca esti gravida si nu ai sa ai 12 luni lucrate(pana la nastere)mai beneficiezi de indemnizatie creste copil?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:32, 24 Iulie 2012
1. De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) veti beneficia daca la data intrarii in acesty conecdiu aveti minim o luna lucrata cun contract individual de munca.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa avtei venituri din salarii, activitati indepenmdente sau agricole sau perioade asimilate acestora (somaj indemnizat, conecdii medicale, conecdiu de maternitate etc.).

3. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti cel putin o luna intreaga (de la 1 la 31) fara venit nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Dar daca aveti cel putin o zi lucrata in luna puteti sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC deoarece sunt eligibile si fractiunile de luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si de ingrijire a copilului MirelaNadia MirelaNadia Buna ziua. Numele meu este Mirela si am o intrebare. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august. Problema este ca la actualul loc de munca ... (vezi toată discuția)