avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... o masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

o masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura dupa mai mult de o luna dezile si ptr aceeasi fapta?

am condus un autoturism marca BMV pe data de 10 iunie intr-o comuna unde locuiesc. Deoarece eram candidat la alegerile locale, actualul primar mi-a facut sesizare la politie prin care spunea ca eu car persoane cu masina la vot.
Mi-a fost verificata masina in interior, am dat declaratie cu privire la motivul meu la volanul acelei masini. politistul mi-a facut o hartie prin care spunea ca o sa verifice masina sa vada daca este in regula. In acelasi timp am primit un avertisment si mi-a inmanat procesul verbal in care scria ca nu am avut actele masinii la mine.
Vineri dupa mai mult de o luna m-a chemat acelasi politist la post spunandu-mi ca a primit un tel ca masina este radiata si ca o sa-mi faca dosar penal pentru ca am condus-o in data de 10 iunie cand am primit avertismentul.
I-am spus politistului ca am condus masina de nenumarate ori si am primit amenzi pe diferite motive( centura , lipsa unui far) si ce ar insemna ca aceeasi politisti care mi-au dat si amenda , sa-mi intocmeasca si dosar penal ca am condus o masina neinmatriculata.
Vroiam sa va intreb: avertismentul nu este tot o masura luata impotriva mea? poate sa-mi mai aplice inca o masura ptr ca am condus in acea data?
Tot politistul mi-a spus ca am mai condus intr-o zi si ca am luat amenda contraventionala si ca nu stiu ce-o sa faca el si o sa-mi faca dosar penal. Cum era normal sa procedeze daca el vroia neaparat sa verifice daca masina este radiata? Trebuia sa-mi mai dea avretisment si sa-mi faca proces verbal atunci?
Cel mai recent răspuns: lucianicoleta , utilizator 21:48, 25 Iulie 2012
daca masina este inmatriculata in Romania fiind achizitionata pe cai legale nu aveti de ce sa va faceti griji. chiar daca se constata ca masina a fost furata nu veti pati nimic deoarece ati fost un cumparator de buna credinta.
nu puteti fi trasa la raspundere pentru conducerea unui vehicul furat decat daca se demonstreaza ca ati avut cunostinta despre acest lucru.
cyan a scris:

nu puteti fi trasa la raspundere pentru conducerea unui vehicul furat decat daca se demonstreaza ca ati avut cunostinta despre acest lucru.

Corect
Demonstrarea cunostiintei sau necunostiintei situatiei autoturismului necesita un timp mai mare de 48 de ore in care legal se poate achita jumatate din eventuala sanctiune aplicata pentru constatarea savarsirii unei contraventii

masina nu este furata, s-a constatat ca e radiata. Numai ca si-a adus aminte politistul ca eu am condus-o in data de 10 iunie si se leaga de acest aspect. El astazi m-a sunat si mi-a spus sa ma prezint maine sa dau o declaratie, deoarece a primit hartia ca masina este radiata.Eu declaratie am dat atunci pe 10 iunie si am primit un avertisment, dar el mai vrea probabil sa mai dau inac o declaratie maine. Ce este revoltator este ca insusi politistii comunitari merg cu masini de Austria si radiate dar lor nu le face nimic( doar sunt colegi).
Masina asta eu am condus-o de foarte multe ori , de aproape 1 an de zile, si tot m-a oprit politia rutiera, am luat amenzi ptr centura etc, dar nimeni nu mi-a spus ca acea masina ar fi radiata, si sa nu mai cvircul cu ea.
stimata doamna, la data cand ati fost sanctionata cu avertisment pentru lipsa documentelor masina era sau nu era inmatriculata in conformitate cu legislatia din Romania?

daca era inmatriculata conform procedurilor in vigoare din legislatie nu aveti de ce sa va faceti probleme.

daca nu era inmatriculata conform procedurilor sau avea nr fals de inmatriculare si aveati cunostinta despre acest fapt atunci este cazul sa va faceti griji.
Pai nu stiam ca masina este radiata in Austria, astfel nu mai conduceam acea masina. Am condus-o din septembrie 2011 si asa cum am spus am tot luat amenzi.
Deci cand am primit avertismentul cat si alta data cand am luat amenda si puncte penalizare nu stiam ca masina era radiata, si probabil nici politistii care tot mau oprit mereu. Acum a aflat si politistul ca este masina radiata in Austria si ma cheama ptr a da declaratii ca am condus in trecut masina( adica in data de 10 iunie cand am primit acel avertisment)

Alte discuții în legătură

Dosar pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat lucianicoleta lucianicoleta In data de 10 iunie 2012 chiar in ziua alegerilor locale eram la volanul unui autoturism BMV cu numere de Austria si mergeam la o sectie de vot deoarece eram ... (vezi toată discuția)
Am condus fara sa stiu o masina radiata in austria darius_darika darius_darika Salut.Am condus o masina inmatriculata in austria pe teritoriul tari noastre timp de un an si jumatate,masina a fost radiata iar eu nu am stiut eu imi plateam ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru infractiune lauriancului lauriancului am circulat cu o masina inmatriculata in germania si am fost oprit de politie care mi-a spus ca nu e inmatriculata,mi-au luat nr.talonul,permis .....mai pot ... (vezi toată discuția)