am condus un autoturism marca BMV pe data de 10 iunie intr-o comuna unde locuiesc. Deoarece eram candidat la alegerile locale, actualul primar mi-a facut sesizare la politie prin care spunea ca eu car persoane cu masina la vot.
Mi-a fost verificata masina in interior, am dat declaratie cu privire la motivul meu la volanul acelei masini. politistul mi-a facut o hartie prin care spunea ca o sa verifice masina sa vada daca este in regula. In acelasi timp am primit un avertisment si mi-a inmanat procesul verbal in care scria ca nu am avut actele masinii la mine.
Vineri dupa mai mult de o luna m-a chemat acelasi politist la post spunandu-mi ca a primit un tel ca masina este radiata si ca o sa-mi faca dosar penal pentru ca am condus-o in data de 10 iunie cand am primit avertismentul.
I-am spus politistului ca am condus masina de nenumarate ori si am primit amenzi pe diferite motive( centura , lipsa unui far) si ce ar insemna ca aceeasi politisti care mi-au dat si amenda , sa-mi intocmeasca si dosar penal ca am condus o masina neinmatriculata.
Vroiam sa va intreb: avertismentul nu este tot o masura luata impotriva mea? poate sa-mi mai aplice inca o masura ptr ca am condus in acea data?
Tot politistul mi-a spus ca am mai condus intr-o zi si ca am luat amenda contraventionala si ca nu stiu ce-o sa faca el si o sa-mi faca dosar penal. Cum era normal sa procedeze daca el vroia neaparat sa verifice daca masina este radiata? Trebuia sa-mi mai dea avretisment si sa-mi faca proces verbal atunci?
stimata @lucianicoleta, intrebarea a fost daca masina era sau nu inmatriculata in Romania in conformitate cu legislatia in vigoare la data primirii avertismentului si nu daca masina era sau nu radiata! este o intrebare destul de simpla dupa parerea mea. inmatriculata si nu radiata!
Art.12. - (1) Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu excepţia celor trase sau împinse cu mâna şi a bicicletelor, trebuie să fie înmatriculate ori înregistrate, după caz, şi să poarte plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni şi conţinut prevăzute de standardele în vigoare.
parerea mea este sa nu-i predati permisul de conducere in vederea suspendarii ptr ca nu exista temeiul legal.
bag de seama ca in localitatea dvs. politia comunica telefonic cu cetatenii solicitand tot felul de documente.
solicitarea si comunicarea unor documente se face in scris si nu telefonic.
Masina la data primirii avertismentului(10 iunie) nu era inmatriculata in Romania, avea numere de Austria. Probabil a verificat-o si a constatat ca este radiata.
Permisu mi-a zis tot prin tel astazi ca mi-l suspenda deoarece in data aceea(10 iunie) am condus o masina neinmatriculata.
Dar o sa-i spun maine ca am condus masina aceasta cu nr de Austria d 1 an de zile, ca m-a tot oprit politia rutiera si nu mi-a spus nimic. Si sa faca bine sa-i cheme si pe ceilalti politisti care m-au oprit in trafic pe timpul anului si m-au sanctionat din diverse motive, sa-mi faca si ei dosar penal ca am condus o masina neinmatriculata, verificata de ei abia acum.