avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli pe cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli pe cota indiviza

Rog sa ma lamuriti si pe mine daca este normal ca garajul pt masina de la demisolul blocului care nu are nici un fel de utilitati si nu face parte din suprafata locuibila a apartamentului .Garajul este cumparat separat de ap si face obiectul cototei indivize din contractele de vinzare a ap care au mentionate cota indiviza si suprafata utila in certificatul de proprietar .Este normal sa modifice cota indiviza a unuii ap atit timp cit acest garaj nu are nici un fel de utilitati si nu este inclus in cota indiviza a imobilului .Suma cotelor indivize a tuturor ap = 100 .Rog un raspuns clar in aceasta situatie .
Cred ca ar trebui sa ne spuneti ce fel de utilitati ati fost obligat sa platiti si nu intelegeti de ce trebuie platite, conform unei liste de plata.
Cheltuielile ce revin pe cota indiviza ,salarii ,incalzire ,chelt cu cratenia ,cheltuieli cu repratiile etc.rectific la mesajul initial ,din greseala am omis ca cuvintul '' nu '' face obiectul cotei indivize al ap ,multumesc pt atentionare .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
valyungureanu, utilizator
Deoarece aveti in proprietate garajul, acesta se adauga la suprafata utila, asadar cota-parte indiviza se mareste proportional cu suprafata garajului.
Da, trebuie sa platiti si pentru garaj acele cheltuieli care se repartizeaza pe cota indiviza. Gasiti aceasta obligatie in legea 230/2007 si HG 1588/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - bloc nou de locuinte Neguee Neguee Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza. De ceva timp s-a terminat constructia unui bloc de locuinte care ... (vezi toată discuția)
Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)
Reparare acoperis la un imobil Vivianaale Vivianaale Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu trei apartamente si un garaj.Fiecare apartament este proprietate dar pentru garaj se plateste chirie la primarie, ... (vezi toată discuția)