avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparare acoperis la un imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparare acoperis la un imobil

Buna ziua,

Locuiesc intr-un imobil cu trei apartamente si un garaj.Fiecare apartament este proprietate dar pentru garaj se plateste chirie la primarie, mentionez ca, garajul se afla in cadrul imobilului sus mentionat.
Intrebarea mea este daca la repararea acoperisului trebuie sa participe si primaria(la care se plateste chirie pentru gataj)cu bani si in ce procent?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vivianaale , utilizator 15:51, 14 Mai 2014
Lecturati contractul de inchiriere pe care-l aveti incheiat cu Primaria pentru garaj. ar trebui ca in acel contract sa fie prevazut cine suporta anumite cheltuieli de intretinere, repartii, eventuale consumuri... ale acestui garaj.
Apoi despre ce acoperis este vorba: acoperisul intregului imobil ce acopera cele trei apartamente si garajul sau numai acoperisul garajului?
Garajul se afla la parterul imobilului si nu are acoperis separat.Acoperisul acopera cele trei apartamente si garajul.
La repararea acoperisului trebuie sa participe toti proprietarii(procentual) in functie de suprafata locuibila detinuta prin contract?
Da, costul reparatiei acoperisului se repartizeaza proportional cu suprafata utila (cota indiviza) a fiecarei proprietati indiferent ca proprietarii sunt persoane fizice ori juridice.
Pot fi exceptii daca in actul de inchiriere incheiat cu primaria exista alte precizari.
Daca nu exista nici o precizare cu privire la suportarea cheltuielilor cu intretinerea si reparatia proprietatii comune, repartizati costurile si primariei, trimitet-i factura, documentele de repartie...
Ar fi normal sa mergeti la primarie, sa informati si sa convocati o mica sedinta cu proprietarii celor trei apartamente si cu reprezentantul primariei si sa hotarati impreuna cu ce firma faceti lucrarea si in ce conditii de executie, materiale, costuri, eventual plata esalonata...
Oricum nu ridicati in fata celor de la primarie problema repartizarii costurilor. Cititi Legea 230/2007 si HG 1588/2007 si mergeti siguri si convinsi ca toti proprietarii platesc indiferent cine sunt.
Va multumesc pentru lamurire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suportarea cheltuielilor comune branzovenescu branzovenescu Locuiesc cu chirie intr-o garsoniera. La blocul in care locuiesc s-au facut recent reparatii majore la acoperis. Cum se calculeaza cota de participare la ... (vezi toată discuția)
Izolarea acoperisului blocului laurentiuo laurentiuo sunt proprietarul unui apartament situat la etajul 2 intr-un bloc cu patru etaje. locatarii de la ultimul etaj au hotarat sa izoleze acoperisul blocului, fapt ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune hollyc hollyc Buna ziua 1. Sunt presedinte la o asociatie de proprietari care contine 4 blocuri cu subsol si adiacent subsolului se afla un garaj subteran care deserveste ... (vezi toată discuția)