avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... la o alcoolemie de 1.04 mg in aerul expirat,care sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

la o alcoolemie de 1.04 mg in aerul expirat,care sunt consecintele ?

Ma numesc Adrian,sunt din ploiesti,in ziua de 23.07.2012 tatal meu a condus sub influenta bauturilor alcoolice si a fost oprit in trafic d un echipaj de politie,i-a fost retinut permisul de conducere si fara a mai avea dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice deoarece rezultatul din etilotest a fost de 1.04 mg alcool in aerul expirat.Din cate am auzit la mai multe persoane la proba din sange este posibil sa ii iasa dubla alcoolemia.
Va rog din toata inima sa imi spuneti la ce articol se incadreaza din codul penal,care ar fi consecintele,sentinta,ce as putea face mai departe.


Cu stima si respect Adrian
Cel mai recent răspuns: Costin_Adrian , utilizator 16:16, 27 Iulie 2012
ART. 87 OUG 195/2002
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
in afara de art 87 oug 195/2002 alin 1 altceva ce se mai poate ??amenda penala cam la cat se poate ajunge??este posibil sa se dea cu suspendare??dupa cat timp se mai poate da de permis din nou??
Pedeapsa este de la 1 la 5 ani nu poate sa ia amenda penala,cat despre administrativa slabe sanse la ce alcoolemie spuneti ca a avut, daca va fi trimis in judecata si va fi condamnat probabil ca va primi o condamnare cu suspendare daca este vorba doar de aceasta infractiune, dupa un an de la condamnarea definitiva va putea sa sustina examenul pentru un nou permis , cel vechi fiind anulat in urma condamnarii.
am inteles,va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis un an Annes90 Annes90 Tatal meu a fost oprit de politie si testat cu etilotestul ,rezultatul a fost de 0.43 mg/l iar la sange prima proba a fost de 0.90 iar la doua 0.80 .Care sunt ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, efectuarea probei biologice robert1991 robert1991 Pe 30.12 .2012 am fost oprit de politia locala ,fiind suspect pentru consum de alcool care a chemat politia rutiera pentru a mi se prelua probe .Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)