avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conditii obligatorii pt a fi importator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conditii obligatorii pt a fi importator

Buna ziua, doresc sa imi deschid o mica afacere cu produse aduse din Republica Moldova si m-am gandit sa vb cu un importator de la noi, sa iau marfa de la el, acesta avand si un magazin in care vindea marfa cu amanuntul. Mare mi-a fost mirarea sa aflu ca el e importator dar vinde marfa en gros cu pretul de vanzae pe care il practica in propriul magazin. Asa ca profitul meu ar fi extrem de mic ca nu mai pot sa imi pun eu adaosul meu. Din pacate deja am demarat procedura de infiintare a firmei, am dat si bani in avans pt spatiu si vreau sa stiu cum ar trebui sa procedez in continuare ca sa nu ies si mai mult in pierdere.
Preturile de fabrica sunt foarte mici dar asta ar insemna sa ma fac eu importator si nu stiu ce pasi sa urmez si daca mai apar cheltuieli in plus in afara celor necesare pt infiintarea unui SRL normal.
Este o situatie urgenta pt ca eu inainte sa demarez actele am vb cu omul, l-am intrebat destul daca imi da proddusele cu pretul din magazin sau mai mici de en gros. Mi-a zis ca imi da cu returi mai mici ca atunci eu nu mai pot sa pun adaosul meu si poate sa imi dea marfa si pe intelegere sa nu o achit pe loc. I-am dat crezare si am inchiriat spatiu, am facut mobilier si cand am fost sa discut de marfa surpriza a fost cat casa.
M-am gandit sa aduc eu marfa de acolo la preturi de fabrica dar nu stiu daca pot sa o aduc cu SRL normal sau trb sa ma fac importator. Daca iau marfa de la acest asa zis importator ar insemna ca lucrez pt el dar suport eu cheltuielile cu spatiul. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florens , utilizator 20:15, 27 Iulie 2012
Sa stiti ca si pentru activitatile de import tot un "SRL normal" trebuie sa va faceti, nu este un SRL special. Speciale ar fi codurile CAEN pe care trebuie sa le aveti in obiectul de activitate, respectiv comertul cu ridicata pentru produsele pe care ati dori sa le importati, stiut fiind din editarile Comisiei de statistica ca comertul cu ridicata este asimilat si activitatilor de import-export! In rest, calculele strict economice consider ca pica exclusiv in sarcina d-voastra , d-voastra stiind cel mai bine ce aveti de facut, cum se vinde acel tip de marfa, etc. etc.
Si daca am SRL cu codul CAEN specific activitatii de comert cu ridicata pot sa merg in Republica Moldova sa iau marfa, cu factura bineinteles si cu aceste acte sa trec fara nici o problema la vama? Nu doresc sa distribui ci doar sa aduc cate putina marfa de acolo pe acte si sa o comercializez cu amanuntul in propriul magazin.
Sa va interesati foarte clar la Vama ce documente insotitoare trebuie sa aveti ?! Sunati la punctul de frontiera prin care doriti sa treceti marfa si intrebati acolo.
buna seara, sa o luam cu inceputul: pentru a deveni importator trebuiea sa aveti societatea comerciala infiintata si sa aveti ca domeniu de activitate si comert cu ... amanuntul sau similar, import export, mai multe informatii puteti obtine de la camera de comert , specificati ce anume doriti sa faceti. Dupa ce aveti C.U.I.-iul , mergeti la Administratia Fiscala de care apartineti si obtineti Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, este foarte bine sa-l aveti. Cu aceste 2 documente mergeti la Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale sau cel mai apropiat birou vamal de care apartineti , si obtineti codul de inregistrare EORI. Cu aceste 3 documente sunteti inregistrat in sistemul integrat vamal ceea ce inseamna ca indepliniti conditiile de a efectua operatiuni de import sau export in calitate de agent economic. Dupa care va orientati ce doriti sa cumparati din afara spatiului comunitar, dar sa tineti cont ca la intrarea in tara veti plati taxa vamala si TVA-ul aferent valorii marfurilor declarate. Tineti cont ca indeplinirea formalitatilor vamale pot fi indeplinite fie in frontiera de stat sau la cel
mai apropiat birou de care apartineti. Sunt foarte multe de spus, dar daca ve-ti lua legatura cu un comisionar in vama veti primi toate informatiile de care aveti nevoie. Va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pret achizitie in neregula s_chance s_chance Buna ziua, am o nelamurire si intrucat nu am mari cunostinte legate de contabilitatea cer ajutor aici. Situatia este urmat: imi deschid magazin, produsele ... (vezi toată discuția)
Ajutor !!! raul89 raul89 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Un importator din Romania, intocmeste declaratia vamala din care rezulta ca valoarea in vama a ... (vezi toată discuția)
Srl comert produse agroalimentare tudor_catana tudor_catana buna ziua, doresc sa imi deschid un SRL, cu unic asociat, sediul sa fie in apartamentul unde locuiesc domeniul de activitate principal doresc sa fie comert ... (vezi toată discuția)