avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica-cum se face calculul lucrarii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica-cum se face calculul lucrarii?

Am un apartament situat la etajul doi si care are trei pereti in exterior.
Cum se face calculul platii pentru izolarea termica(reabilitarea termica) deoarece vecinii mei care au doar foarte putin perete exterior nu accepta sa plateasca dupa cota indiviza ci doar dupa cat au suprafata exterioara.
.Am citit legea si se pare ca eu as avea dreptate dar as dori un raspuns de la dumneavostra si cu trimiterile la legile si articolele in vigoare.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:08, 27 Iulie 2012
Lucrarea trebuie repartizata pe cota-parte indiviza conforl Legii 230/2007.
Cum ar fi ca cel care sta la ultimul etaj sa plateasca toata terasa si cel care sta in mijlocul blocului sa plateasca doar un perete?#-o
Legea care guverneaza asociatiile de proprietari este L nr 230/2007,care prevede ca repartizarea costuri parte comuna se realizeaza conform cota parte indiviza
Daca asociatia de proprietari intelege sa respecte si sa aplice unitar normele in vigoare ,ii revine obligatia sa repartizeze c/v costuri conform parte indiviza,independent de vointa proprietarilor
Art. 48. - (1) Stabilirea si repartizarea sumei care priveste proprietatea comuna ce revine fiecarui proprietar din cadrul condominiului se fac proportional cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna.

Cheltuiala cu reabilitarea termica se repartizeaza la fel cu celelalte cheltuieli, adica pe cota-parte indiviza, adica proportional cu suprafata utila a apartamentului, nu cu suprafata zidurilor exterioare.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune asociatii de proprietari tom2108 tom2108 Va rog sa imi spuneti daca peretii exteriori din lateralul blocului de apartamente sunt considerati parti comune.Este vorba de reabilitarea termica a blocului ... (vezi toată discuția)
Contributie plata izolare termica nedumeritus nedumeritus Se doreste reabilitarea termica a unui bloc de apartamente. Exista apartamente situate catre interiorul blocului, care au vedere la fatade si apartamente in ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)