avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Consultant IT Roman angajat de o companie elvetiana
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Consultant IT Roman angajat de o companie elvetiana

Buna ziua,

Dupa ce am plecat de la fosta companie (domeniul banking), vendorul unui mare produs pe care il foloseam m-a contactat pentru a-mi oferi o pozitie de consultant in cadrul companiei lor.
Firma respectiva nu are niciun sediu in Romania, dar vor sa ma angajeze direct in Elvetia.

Pentru acest lucru, am semnat un contract de munca (pe o perioada nedeterminata), dar voi incepe munca din Romania (remote). Contractul de munca semnat, pasaportul, buletinul si toate celelalte informatii vor fi folosite pentru permisul de munca pentru care compania elvetiana va aplica pentr mine.
Dupa un timp, ma voi reloca in Elvetia, conform contractului.

Acum, am ceva nelamuriri:
- Ce taxe trebuie sa platesc in Romania, tinand cont ca voi fi angajat direct la compania elvetiana, taxa pe venit se va plati (cred) acolo?
- Sunt obligat in vreun fel sa imi platesc pensia obligatorie aici? Cat anume ar trebui sa cotizez?
- Trebuie sa imi fac asigurare la CNAS sau ma pot duce la o companie de asigurari privata?

Va multumesc anticipat,
Alex
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:49, 29 Iulie 2012
Fiind salariat al statului elvetian si deoarece statul roman are cu acesta acorduri pentru evitarea dublei impuneri, nu mai datorati impozite si contributii sociale aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea unei persoane din r. moldova pe lucru remote OliviaVereha OliviaVereha Buna, tuturor, am o intrebare si informatiile de la ministerul muncii nu ma ajuta. Eu pot sa angajez o persoana din Republica Moldova pe compania mea (SRL ... (vezi toată discuția)
Activitate comerciala pe firma elvetiana Maria_1980 Maria_1980 Buna seara, As dori sa stiu daca detin o firma in elvetia, pot sa deschid un punct de lucru in Romania cu aceasta firma? Este mai indicat sa am activitate ... (vezi toată discuția)
Impozitarea vanzarii unui apartament in romania pentru cetatean cu resedinta fiscala in elvetia mihaime mihaime Buna ziua, Sunt cetatean roman care locuieste in strainatate si am domiciliul fiscal recunoscut si de ANAF in Elvetia. Tocmai urmeaza sa mostenesc un ... (vezi toată discuția)