avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii sociale zilieri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii sociale zilieri

Buna ziua,

As dori sa stiu daca, odata cu noile modificari ale codului fiscal, persoanele care activeaza ca zilieri sunt obligate la plata contributiilor sociale ?
Stiu ca art. 8, alin.2, din legea 52/2011 prevedea ca "pentru veniturile realizate din activitatea prestata de zilieri nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar". A suferit vreo modificare ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:42, 27 Iulie 2012
Nu s-a modificat nimic. Pentru activitatea presata zilierii sunt obligati doar la plata impozitului pe venitul realizat, respectiv 16% calculat la venitul brut realizat. Zilierul nu are calitatea de asiguat in sistemul public de pensii, asigurari sociale pentru somaj si sanatate.
Daca acesta doreste sa fie asigurat va putea incheia, optional, o asigurare de sanatate si / sau de pensie.
Plata impozitului pe venitul realizat de zilier este in sarcina beneficiarului muncii prestate de catre acesta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare zilieri zahariuc_florentina zahariuc_florentina Conditiile de angajare si modul de plata pentru persoanele juridice (vezi toată discuția)
Impozitele angajatilor zilieri alina_puff alina_puff Buna ziua, Angajatii zilieri li se opreste din venit impozitele aferente cass, cas, somaj? (vezi toată discuția)
Declaratia 200 marryradu marryradu Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)