avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Impozitele angajatilor zilieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Impozitele angajatilor zilieri

Buna ziua,
Angajatii zilieri li se opreste din venit impozitele aferente cass, cas, somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 5 August 2013
Potrivit art.8 alin.2 din Legea nr.52/2011, pentru veniturile realizate din activitatea prestata de zilieri nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar.


Asadar, pentru veniturile realizate din activitatea prestata de zilieri se datoreaza numai impozitul pe venit (16%).

Legea nr.52/2011 mai prevede:
Art. 8. — (1) Activitatea desfasurata In conditiile prezentei legi nu confera zilierului calitatea de asigurat In sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale pentru somaj si nici In sistemul de asigurari sociale de sanatate. Acesta va putea Incheia, optional, o asigurare de sanatate si/sau de pensie.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare zilieri zahariuc_florentina zahariuc_florentina Conditiile de angajare si modul de plata pentru persoanele juridice (vezi toată discuția)
Vector fiscal vs contact zilieri jambonica jambonica Doresc sa primesc un raspuns de la dumneavastra referitor la vectorul fiscal al unei societati comerciale nou infiintate. Societatea nu va avea angajati cu ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale zilieri Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, As dori sa stiu daca, odata cu noile modificari ale codului fiscal, persoanele care activeaza ca zilieri sunt obligate la plata contributiilor ... (vezi toată discuția)