avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Despre înregistrare mãrci
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Despre înregistrare mãrci

Ieri am trimis actele pentru înregistrarea unei mărci însoțită de o reprezentare grafică.
reprezentarea grafică are dimensiunea de 4,2x4,2 cm. Este prea mică reprezentarea? Poate duce la invalidarea cererii? Este nevoie/pot să trimit un desen de dimensiuni mai mari (până în 8 cm) pînă la publicarea cererii?

Mulțumesc anticipat pentru bunăvointă.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 15:10, 16 August 2012
atunci totul este OK cu mentiunea ca reprezentarea grafica a marcii poate avea dimensinea maxima 8X8 cm (art 10 alin 3 din Regulamentul de aplicare a legii 84).



Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
edipav, utilizator
Mulțumesc. Așa am și făcut. Am primit răspunsul OSIM, a fost înregistrată cererea care a întrunit condițiile preliminare.
După publicarea cererii, cât timp au terții pentru a ridica obiecții?
2 luni de zile de la data publicarii. tertii pot depune atat observatii ptr motive absolute de refuz (ex lipsa distinctivitate etc) cat si opozitii ptr motive relative (conflict cu alte dr. anterioare).

observatiile sunt ex partes- numai examinatorul decide daca le da curs sau nu, tertii nefiind parte in procedura (ei numai sesizeaza examinatorul).

opozitiile sunt interpartes- tertii platesc taxa oficiala si depun opozitia, examinatorul comunica solicitantului opozitia tertului. solicitantul are un termen de 30 zile sa raspunda la opozitie.
- decizia comisiei de opozitii poate fi contestata la OSIM in termen de 30 zile de la comunicare de orice parte interesata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examinare pe fond la înregistrare marcã naþionalã monik monik buna ziua, la examinarea de fond la inregistrarea unei marci nationala, OSIM analizeaza numai motivele absolute sau si pe cele relative? multumesc frumos ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata simonacontabila simonacontabila Daca o firma vrea sa aduca un produs nou in tara la ce institutie trebuie sa se prezinte pentru ca produsul sa fie marca inregistrata si aparata? (vezi toată discuția)
Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)