avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor va rog,urgent daca este posibil.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor va rog,urgent daca este posibil.

Ma confrunt cu urmatoarea problema pt.care apelez din nou la dv ,nu inainte de a va multumi respectos pt ajutorul dat la intrebarile mele precedente,cit si pt promtitudinea raspunsurilor Dv:
1.Patronul meu doreste sa angajeze pt lucrarea din Italia pe linga muncitori romani si muncitori italieni,am inteles ca este posibil acum, dar nu stie daca este necesar sa obtina acestia rezidenta in Romania (pt firma este inregistrata in tara noastra si presteaza servicii in constructii in Italia).
2.Muncitorii italieni detin Codice Fiscale ,Carta D 'Identita ,acte de studii si de calificare,firma ii poate angaja pe baza acestora acte, fara a avea CNP ,care se acorda in cazul dobindirii rezidentei in Romania.
3.Neavind CNP cum pot eu sa ii inregistrez in Revisal si in programul Saga intrucit in ambele programe este solicitat CNP in vederea efectuarii inregistrarii de personal?
4.Muncitorii italieni unde trebuie sa si efectueze analizele in vederea angajarii,sint recunoscute in Romania analizele efectuate in Italia in vederea angajarii lor in conditiile aratate mai sus (firma romaneasca efect.lucrari in Italia)?
5.Ce statut vor avea acestia tot de delegati la fel ca si muncitorii romani (nu detasati) pt care patronul doreste sa le plateasca asig.sociale si salarul din contr.indiv.de munca stabilit in ron in Romania , si diurna in euro pt zilele efectiv lucrate.
Multumesc anticipat pt ajutorul Dv.
Cel mai recent răspuns: passu11 , utilizator 16:41, 29 Ianuarie 2014
1. nu este obligatoriu sa obtina rezidenta in Romania .. angajarea se face pe societatea din romania , iar la locul de munca se va trece adresa din Italia

2. angajarea cetatenilor UE se face ca si angajarea cetatenilor romani ... in revisal se poate inregistra un cetatean UE fara a avea CNP care se poate obtine ulterior.

buna ..ma numesc andrei ..si am o problema legata de codicele fiscal ...sunt de doua luni in italia si am nevoie de el ...nu am pasaport...si am inteles ca se poate procura cu carte de identitate romaneasca..buletin..am fost la agentie si au zis ca nu poate sa imi dea doar daca am pasaport si nu am ...ce se poate face??..va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii pot fi angajate persoane din ue ? TANTY TANTY In ce conditii un angajator cu sediul pe teritoriul Romaniei poate sa angajeze muncitori din UE sau din afara UE (vezi toată discuția)
Angajare de personal pt santier in italia marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com In ce conditii si ce implicatii fiscale ar avea o firma inreg.in Romania dar care desfasoara activitate in constructii in Italia daca ar angaja pe linga ... (vezi toată discuția)
Angajare cetateni straini extracomunitari la punct de lucru italia biaioana biaioana buna ziua, poate ma ajuta cineva cu urmatoarea speta? sc inregistrata in 2013 in romania cu punct de lucru in italia, dorim sa facem contracte de munca pentru ... (vezi toată discuția)