avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare in insolventa?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare in insolventa?

Buna ziua!
Avem un spatiu inchiriat de la o firma si conform contractului de inchiriere in fiecare luna acea firma ne emite factura de chirie si firma la care lucrez emite catre acea firma factura de intretinere spatiu. Am facut compensare pentru facturile cu scadenta depasita si nu a fost nicio problema. De cateva zile am primit o instiintare din care reiese ca acea firma a intrat in insolventa. Se mai poate emite factura catre aceasta firma atata timp cat se afla in insolventa? Dar compensare se mai poate face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mdogaru27@yahoo.com , utilizator 15:41, 30 Iulie 2012
ar trebui sa puteti emite factura, intrucat se face referire la activitatile curente, necesare pentru continuarea activitatii firmei aflate in insolvena.
compensarea trebuie sa se poata face, desi, e posibil sa intalniti administratori judiciari care sa taraganeze acest procedeu, intrucat ei nu au nimic de castigat de pe urma lui. in legea 85/2006, la art. 52 se prevede faptul ca deschidere aprocedurii de insolventa nu afecteaza dreptul creditorului de a invoca compensarea creantei sale cu cea a debitorului asupra sa.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in caz de lichidare?! fany22 fany22 Buna, Am o creanta la unul din debitori, care e in lichidare, i se vand bunurile, s-au scos la licitatie si voiam sa va intreb daca pot sa-mi iau ambalaje ... (vezi toată discuția)
Spatiu inchiriat unei societati care a lasat facturi neachitate ... Tumpa Tumpa Spatiu inchiriat unei societati care a lasat facturi neachitate de curent si chiria pe 2 luni.A inceput demersuri pt a intra in insolventa,.Ce se va intimpla ... (vezi toată discuția)
Compensare angajata angajata Se poate compensa o factura mai mare de 10.000 ron si mai veche de 30 de zile fara a trece prin IMI daca una dintre parti este in insolventa si compensarea a ... (vezi toată discuția)