avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale LEGEA 76/2012
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

LEGEA 76/2012

Subiect: LEGEA 76/2012

La 1 septembrie 2012 va intra in vigoare atat Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cat si Codul de procedura civila.

Odata cu noua legislatie, toate societatile comerciale devin „societati”, implementarea acestei prevederi implicand modificarea actului constitutiv al firmei.

Iata ce spune textul de lege - art. 79 din Legea nr. 76/2012:

„In termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma "societate comerciala" sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul "societate". Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare”.


Ce fel de soietati vizeaza aceasta lege?
Pe toate care au denumirea incepand cu SC XXX SRL?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: doriacristina , utilizator 17:32, 1 Noiembrie 2012
Sunt unele societati care se denumesc: ex. S.C. SOCIETATEA COMERCIALA POPESCU & ASOCIATII S.R.L., acestea va trebui sa scoata sintagma SOCIETATEA COMERCIALA din denumire.
Gasiti aici raspunsul la intrebarea dumneavoastra www.avocatnet.ro/content/art...
S-au mai clarificat lucrurile cu chestiunea de mai sus? Imi poate da cineva mai multe explicatii sau indicatii?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare documente ContSters126873 ContSters126873 buna ziua . 1 unde pot pastra documentele de contabilitate primara daca sediul il am diferit de punctul de lucru unde imi desfasor activitate de comert cu ... (vezi toată discuția)
Comunicat de presa o.n.r.c. pentru societatile comerciale  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Comunicat de presa privitor la intrarea in vigoare a Legii nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura ... (vezi toată discuția)
De cand se schimba actul constitutiv (fara sc)? analici analici buna ziua va rog sa imi spuneti de cand se schimba actul constutiv ,conform carei legi? (vezi toată discuția)