avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pastrare documente
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pastrare documente

buna ziua . 1 unde pot pastra documentele de contabilitate primara daca sediul il am diferit de punctul de lucru unde imi desfasor activitate de comert cu amanuntul??
la sediul social sau punctul de lucru??
2 . ce se aude cu trecerea de la denumirea de societate comerciala la societate si cand intr in vigoare??
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:54, 25 Noiembrie 2012
1. la pc. de lucru
In conformitate cu prevederile art 79 "In termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma "societate comerciala" sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul "societate".

Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare".

Potrivit Comunicatului de presa din data de 12.06.2012 privitor la intrarea in vigoare a Legii 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedura civila publicat pe site-ul www.onrc.ro, societatile comerciale trebuie sa se prezinte, incepand cu data de 01 septembrie 2012, la oficiile registrului comertului in raza caruia isi au sediul, in vederea efectuarii demersurilor necesare inlocuirii din denumire a sintagmei "societate comerciala" cu termenul " societate", data limita pentru indeplinirea acestei obligatii legale fiind 01 septembrie 2014.
Inregistrarea mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare.
sursa: InfoTva.ro

Pentru clarificari suplimentare privind pct. 2 al intrebarii Dvs., la care v-a raspuns deja colega mea Simona, urmariti va rog si raspunsul colegului nostru @unmoeglich din acest topic:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se schimba actul constitutiv (fara sc)? analici analici buna ziua va rog sa imi spuneti de cand se schimba actul constutiv ,conform carei legi? (vezi toată discuția)
Legea 76/2012 crystyna2000 crystyna2000 Subiect: LEGEA 76/2012 La 1 septembrie 2012 va intra in vigoare atat Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de ... (vezi toată discuția)
Comunicat de presa o.n.r.c. pentru societatile comerciale  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Comunicat de presa privitor la intrarea in vigoare a Legii nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura ... (vezi toată discuția)