avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale De cand se schimba actul constitutiv (fara sc)?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

De cand se schimba actul constitutiv (fara sc)?

buna ziua
va rog sa imi spuneti de cand se schimba actul constutiv ,conform carei legi?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 18:24, 7 August 2012
In conformitate cu prevederile art. 79 din Legea nr. 76/2012 „În termen de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, societăţile înregistrate în registrul comerţului care au în denumire sintagma “societate comercială” sunt obligate a efectua demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul “societate”. Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcţiona cu denumirea înscrisă în registrul comerţului la data intrării în vigoare a prezentei legi. Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxă de înregistrare”.
Conform prevederilor legale aceste societăți comerciale trebuie să se prezinte, începând cu data de 01 septembrie 2012, la oficiile registrului comerțului în raza căruia își au sediul, în vederea efectuării demersurilor necesare înlocuirii din denumire a sintagmei „societate comercială” cu termenul “societate”, data limită pentru îndeplinirea acestei obligații legale fiind 01 septembrie 2014.

Înregistrarea menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxa de înregistrare.
As dori sa aduc o precizare pentru ca am vazut ca se inregistreaza, nu neaparat aici pe site, in general, confuzii. Legea se refera la societatile care se numesc asa: Societatea comerciala de informatica SRL, sau Societatea comerciala de fabricat mobila SRL, cu alte cuvinte au in denumirea societatii inglobate cuvintele societate comerciala . Societatile care se numesc de exemplu Maricica SRL sau Nopti de vis SRL si le punem noi in fata S.C. Maricica SRL, fie in antet, fie in diverse alte situatii, acelea nu intra in acesta categorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare documente ContSters126873 ContSters126873 buna ziua . 1 unde pot pastra documentele de contabilitate primara daca sediul il am diferit de punctul de lucru unde imi desfasor activitate de comert cu ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2012 crystyna2000 crystyna2000 Subiect: LEGEA 76/2012 La 1 septembrie 2012 va intra in vigoare atat Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire firma szellm szellm Buna, puteti va rog frumos sa-mi scrieti care este procedura pentru schimbarea denumirii societatii comerciale , ma refer la faptul ca numele firmei sa numai ... (vezi toată discuția)