avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Vot referendum
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Vot referendum

In cazul in care CCR nu valideaza referendumul,eu cetatean ce am votat ce posibilitati legale am sa-mi fie luat in consideratie votul si sa nu fie ignorat?Carei institutii trebuie sa ma adresez?
Nu stiu daca am postat corect in acest topic,rog colegii sa-l redirectioneze daca nu am facut-o eu corect.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
danacj a scris:

Si apropos de cifre, cea data de CNAS, nu poate fi reala, atata timp cat exista mii /sute de mii de oameni neinregistrati in sistem, la vreun medic de familie.
Consider ca ministerul de finante ar avea o cifra mai aproape de real.

CNAS are evidenta tuturor persoanelor, asigurate si neasigurate. Sigur are si MF, dar softul de la CNAS nu are erori (cel putin teoretic) si nu are niciun motiv sa tina listele neactualizate. Primariile, statul roman... au muuulte motive. Le stim toti, totul se reduce la bugete si functii de demnitate publica. Numai ca aici nu se pune problema bugetelor, ci a cvorumului, pe care CCR va trebui sa-l determine, pe baza de documente.
Pe mine ma ingrijoreaza sistemul informatic, gestionarea datelor si tot ce tine de competenta MAI. Se pare ca au un sistem extrem de fragil, de vreme ce nu pot spune ce inseamna 3 milioane de persoane inscrise in liste despre care nu se stie nimic(daca ei nu stiu, cine poate sa stie? ei cu ce se ocupa, cu slujbe, cu matanii?). Bun, daca nu pot sa actualizeze in timp real baza de date, pot solicita date de la celelalte ministere.
Revenind la intrebarea doamnei: votul nu poate fi invalidat, referendumul da.
Puteti sa-mi lamuriti notiunea de majoritate?In contextul acestui referendum cred ca 46.3% sunt o majoritate.Doar acest procent reprezinta o majoritate certa ce in opinia mea nu poate fi ignorata.

@elena138

CNAS are evidenta tuturor persoanelor, asigurate si neasigurate.

Pot sa intreb ce argumente aveti?

Va pot contrazice, dar nu face obiectul acestui topic.

" dar softul de la CNAS nu are erori (cel putin teoretic) si nu are niciun motiv sa tina listele neactualizate."

Informatiile dvs sunt din interiorul sistemului, sau aveti dvs., aceasta parere, pe care o consider pertinenta?

Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Cred ca raspunsul Elenei il gasiti chiar in raspunsul lui Traian Basescu ce a prezentat informatiile din soft ca fiind foarte,foarte corecte.
Parlamentul a vrut puterea absoluta si eliminarea pe cat posibil a CCR...
In mod obiectiv vorbind nu se poate asa ceva pentru ca ar fi antidemocratic.
Nu sunt lamurit cum in 89 erau 23 de milioane de cetateni romani si astazi se vrea a fi cat mai putini...

Alte discuții în legătură

Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)