In cazul in care CCR nu valideaza referendumul,eu cetatean ce am votat ce posibilitati legale am sa-mi fie luat in consideratie votul si sa nu fie ignorat? Carei institutii trebuie sa ma adresez?
Interventie moderator
Mesajul initial al topicului este acesta:
In cazul in care CCR nu valideaza referendumul,eu cetatean ce am votat ce posibilitati legale am sa-mi fie luat in consideratie votul si sa nu fie ignorat? Carei institutii trebuie sa ma adresez?
In cazul in care CCR nu valideaza referendumul,eu cetatean ce am votat ce posibilitati legale am sa-mi fie luat in consideratie votul si sa nu fie ignorat?Carei institutii trebuie sa ma adresez?
Nu stiu daca am postat corect in acest topic,rog colegii sa-l redirectioneze daca nu am facut-o eu corect.
D.p.d.v. legal nu mai avem ce sa facem .. decizia sublimei Curtii Constitutionale nu poate fi atacata prin nicio cale ... daca se invalideaza referendumul, atunci din cate am auzit decizia finala apartine Parlamentului ..
p.s.
momentan consider ca inca nu se poate inchide acest topic, intrucat nu s-a deviat de la subiectul lui.
RT. 5
(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
ART. 10
Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.
Ce nu stiu eu, iar altii...stiu?
Art. 10. - Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă, în urma desfăşurării referendumului, propunerea a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate.