avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii pentru CIM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii pentru CIM

Buna seara,

As dori sa stiu daca pentru doi angajati, unul cu contract de munca cu timp partial si unul cu contract de munca cu timp normal 8 ore, fiind singurii angajati ai unui SRL, este obligatoriu sa se faca consult de medicina muncii la angajare.

Daca da, la ce perioada se repeta acest consult?


Va multumesc.

Cu respect,
Daniel.


Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:25, 1 August 2012
Da,este obligatoriu,indiferent de nr. angajatilor. In acest sens ,art.27(1)Codul Muncii reglementeaza:

1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci

Art.8din HG355/2007modificata si completata prin HG1169/2011:
"Art. 8. - (1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor sunt: examenul medical la angajarea in munca, de adaptare, periodic, la reluarea activitatii, supraveghere speciala si promovarea sanatatii la locul de munca."

Examenul de adaptare se efectueaza la 1 luna dupa angajare,examenul medical periodic anual, intervalul dintre doua verificari medicale periodice nu depaseste 12 luni.
La reluarea activităţii ,după o întrerupere mai mare de 6 luni, pentru locurile de muncă având expunere la factori nocivi profesionali,se efectueaza controlul sau de 1 an pt. celelalte locuri de munca.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie voinea severica constantin voinea severica constantin cat este valabila adeverinta medicala eliberata de medicul de faminie -apt pentru munca. unde este reglementat? (vezi toată discuția)
Vizita medicala pentru angajati tedissprest tedissprest SRL-urile sunt obligate sa acorde periodic consultatii medicale angajatilor? Daca DA, la ce interval de timp? .SRL-urile sunt obligate sa aiba un contract ptr ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)