avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACTE NECESARE PENTRU INREGISTRAREA CCM LA ITM GORJ - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACTE NECESARE PENTRU INREGISTRAREA CCM LA ITM GORJ - URGENT

Buna ziua,
Va rog mult de tot sa-mi spuneti actele necesare inregistrarii Contractului Colectiv de Munca la ITM GORJ.
Daca am un nr. de 112 salariati, va rog sa-mi spuneti cati reprezentanti ai salariatilor pot sa desemnez. (eu am ales 5 reprezentanti ai salariatilor din totalul de 112) si nu stiu daca este corect.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 2 August 2012
Actele neceare le gasiti aici :
[ link extern ]

sau

Art. 143 din Legae nr.62/2011:
(1) Contractele colective de munca si actele aditionale la acestea se incheie in forma scrisa si se inregistreaza prin grija partilor, dupa cum urmeaza:
a) contractul colectiv de munca la nivel de unitate, la inspectoratul teritorial de munca;
b) contractele colective de munca incheiate la nivelul grupurilor de unitati si al sectoarelor de activitate, la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) Dosarul intocmit in vederea inregistrarii va cuprinde:
a) contractul colectiv de munca, in original, redactat in atatea exemplare cate parti semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, semnate de catre parti;
b) dovada convocarii partilor indreptatite sa participe la negociere;
c) imputernicirile scrise pentru reprezentantii desemnati in vederea negocierii si semnarii contractului colectiv de munca;
d) dovezile de reprezentativitate ale partilor. In cazul grupului de unitati constituit numai pentru negocierea unui contract colectiv de munca la acest nivel, dovezile de reprezentativitate pot fi cele ale membrilor partii sindicale, conform art. 134 lit. B si art. 135 alin. (2), partea patronala facand dovada constituirii grupului de unitati, conform prevederilor art. 128 alin. (3), in vederea negocierii;
e) procesele-verbale ale negocierii, redactate in atatea exemplare cate parti semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, continand pozitia partilor;
f) pentru contractele colective de munca incheiate la nivel de sector de activitate, mandatele speciale prevazute la art. 136 alin. (2).
(3) In cazul contractelor negociate la nivelul sectoarelor de activitate, contractul colectiv de munca va fi inregistrat la nivelul respectiv numai in situatia in care numarul de angajati din unitatile membre ale organizatiilor patronale semnatare este mai mare decat jumatate din numarul total al angajatilor din sectorul de activitate. In caz contrar, contractul va fi inregistrat drept contract la nivel de grup de unitati.
(4) Pentru contractele la nivel de sector de activitate sau grup de unitati, dosarul prevazut la alin. (2) va cuprinde suplimentar si lista unitatilor carora li se aplica contractul in conformitate cu mandatele speciale prevazute la art. 136 alin. (2).
(5) In cazul in care este indeplinita conditia prevazuta la alin. (3), aplicarea contractului colectiv de munca inregistrat la nivelul unui sector de activitate va fi extinsa la nivelul tuturor unitatilor din sector, prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, cu aprobarea Consiliului National Tripartit, in baza unei cereri adresate acestuia de catre semnatarii contractului colectiv de munca la nivel sectorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de unitate mirusaby mirusaby Buna ziua, ce pasi trebuiesc parcursi pentru intocmirea CCM la nivel de unitate? Caenul societatii este 6820,si 27 de angajati, trebuie CCM la nivel de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare reprezentanti ai salariatiilor zoltar zoltar Unde se inregisreaza reprezentantii salariatiilor pt. initierea discutiilor legate de CCM.Inainte ei se inregistrau la AJPS Bucuresti, departamentul contracte ... (vezi toată discuția)
Act aditional piscine@sperantaclub.ro piscine@sperantaclub.ro contractele colective de munca se inregistreaza la inspectoratele teritoariale de munca ? (vezi toată discuția)