avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate cheltuieli auto dupa 01.07.2012
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate cheltuieli auto dupa 01.07.2012

sunt deductibilie integral cheltuielile cu combustibilul si reparatiile la autoturismele mai mici de 3.5 tone daca ele sunt folosite de agenti de vanzari (cod cor 332203)
strict in interes de serviciu ???
in cazul unui control cum pot dovedii acest lucru??? ca nu ne-am plimbat cu masina ??
multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 16:14, 3 August 2012
Art.21 alin.4 lit.t Cod Fiscal privind deduct.chelt.
t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situaţiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;
2. vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;
3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;
5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.
Cheltuielile care intră sub incidenţa acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.
Agentul de vanzari tb.sa fie angajat in firma si sa se intocmeasca foi de parcurs
este angajat si intocmim foi de parcurs pe care le stampileaza la clienti , dar nu facem un calcul lunar al combustibilului consumat.
contabilizez direct pe cheltuiala acest combustibil .
avem caen 4619-intermediere in comertul cu produse diverse.
este ok ?/ se poate deduce tot sau 50 %???
In foaia de parcurs oricum tb.sa completati si rubrica cu nr.de km, la subsolul foii apare calculatia : nr.kmx10%consum specific x pret combust.ca sa va deduceti integral cheltuiala, in cazul in care nu puteti dovedi cu doc.justificative nu se poate deduce integral chelt.cu comb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Inregistrare combustibil nedeductibil turcalexandra turcalexandra 1.Sunt corecte urmatoarele inregistrari pt combustibil nedeductibil? 302=401 consum 602=302 storno consum 602=302 inreg valoare combustibil pe ch ... (vezi toată discuția)