avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj conturi bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj conturi bancare

Buna ziua!As avea si eu nevoie de o solutie(sau mai multe,daca este posibil) in urmatorul caz.Parintii mei vor sa divorteze si au mai multe bunuri dobandite in timpul casatoriei,imobile,mobile si cateva conturi consistente.Aceste conturi pana nu demult erau pe numele tatalui mei,cu mama mea clauza,dar din pacate in urma cu cateva zile,el a mers la banci si pur si simplu a scos-o din orice contract pe care il avea cu bancile.As dori sa stim ce posibilitati exista ca mama mea sa poata beneficia de un anume procent din banii aceia?Daca el ii retrage pana la primul termen al divortului(s-a intentat actiune de divort+partaj) se mai poate face ceva cu privire la ei?Se poate reclama pt furt,sau orice actiune impotriva lui(avand in vedere ca a premeditat,din moment ce a mers si a schimbat contractele de la banca)?
Va multumesc anticipat!!!!
O zi buna!!!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:57, 6 August 2012
Titularul contului bancar este liber ca in orice moment sa schimbe clauza de imputernicire.

Daca banii au fost scosi din cont nu este nicio problema daca mama in procesul de partaj a solicitat si partajarea banilor aflati in acele conturi sau depozite bancare. Instanta va solicita bancilor indicate in cerere sa depuna un extras al acelor conturi bancare din care se va observa usor rulajul si soldul initial.

Aceste sume se vor incude in masa partajabila iar instanta va dispune acordarea lor in functie de cota parte de contributie la dobandirea acestor sume.

Daca banii nuu vor mai exista la momentul pronuntarii hotararii ei se vor scadea din valoarea acordata tatalui in bunuri si/sau bani.

Daca el este titularul de cont normal ca a scos banii.
Procesul va fi foarte complicat deoarece va trebui exact stabilit care era situatia cu acei bani.
Pot exista N variante.
Depinde foarte mult si ce aparari va face avocatul lui.
si eu achiesez la parerea colegului ca procesul este departe de a fi simplu . sfatul meu este ca mamam dvs sa isi angajeze urgent un avocat bun care sa o sfatuiasca ce sa faca legal sa se protejeze ca maine-poimaine ramaneti si fara casa....trebuie sa isi ia niste masuri asiguratorii.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort rusumaria1 rusumaria1 in cazul unui divort , banii din contul unuia din soti fara ca celelalt sa fie titular sau imputernicit vor intra la partaj? Pot fi blocate conturile din ... (vezi toată discuția)
Partaj carla.dinu carla.dinu In cazul in care se pronunta divortul dar nu se face partajul acum, ci dupa 1 an, se mai pot imparti si conturile bancare ale unuia dintre soti? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Soțul a scos toți banii din conturile comune cu o zi înainte de a depune actele de divorț. cum pot afla dacă i-a depus în alt cont? anageorgiana42@yahoo.it anageorgiana42@yahoo.it Bună ziua. Cum pot afla dacă soțul are banii în diferite conturi bancare? Mentionez faptul că înaintea de a depune actele de divorț ( cu o zi ... (vezi toată discuția)