avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venitul obtinut din arendarea terenului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venitul obtinut din arendarea terenului

Buna ziua,
Tatal meu are 2 ha teren date in arenda la asociatia agricola din sat. Terenul a fost cultivat cu grau si acum dupa recoltare au stabilit ca fiecare proprietar de teren sa primeasca 370 kg grau/ha. Din aceasta cantitate le opreste obligatoriu cantitatea de 50 kg/ha impozit pe venit.
Este corect ce se intampla? In baza carei legi?
Oamenii astia de la tara folosesc acest grau ca hrana pt ei si animale, ca nu au alte venituri.
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:07, 3 August 2012
Da, este corect. In temeiul art. 61 si 62 Cod fiscal orice persoana care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor este obligat sa plateasca impozit pe veniturile obtinute astfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol evaziune fiscala, inselaciune Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari; In ce conditii legale ar trebui o socitatea agricola sa ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)