Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu partener,nascuti in 2009 si 2011.Stam in spania,si pe certificatele lor de nastere figurez cu numele fostului.Ei au numele tatalui lor.Acum as vrea sa mi schimb numele si sa le fac lor certificatele de nastere romanesti.Cum trebuie sa procedez si pot avea probleme din cauza asta?Va multumesc anticipat-
cu numele de fata.Si in certificatele romanesti tot numele de fata am.Totul sa rezolvat cu sentinta de divort cu care la orice ora pot dovedi ca sunt aceeasi persoana.Am incercat sa fac ce mi ati zis,adica sa mi schimb numele in certificatele spaniole dar cererea mi a fost respinsa.Cum trebuia sa procedez in cazul asta?
adynazoe, niciunul dintre sfaturile primite nu a fost dat cu intentia de va incurca.
Sentinta de divort nu e act de identitate, nu puteati dovedi cu ea cine sunteti, probabil v-ati schimbat CI pentru ca altfel nu vi se putea primi cererea.
Cum trebuia sa procedati conform legilor vi s-a spus, daca ati reusit sa va ''descurcati'' este treaba dumneavoastra. Eu chiar nu mai inteleg de ce continuati discutia, daca vreti sa demonstrati ca ati primit sfaturi proaste sunteti libera sa cautati alt forum unde sa puneti intrebari cand aveti probleme.