avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere

Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu partener,nascuti in 2009 si 2011.Stam in spania,si pe certificatele lor de nastere figurez cu numele fostului.Ei au numele tatalui lor.Acum as vrea sa mi schimb numele si sa le fac lor certificatele de nastere romanesti.Cum trebuie sa procedez si pot avea probleme din cauza asta?Va multumesc anticipat-
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:46, 2 Septembrie 2012
cu numele de fata.Si in certificatele romanesti tot numele de fata am.Totul sa rezolvat cu sentinta de divort cu care la orice ora pot dovedi ca sunt aceeasi persoana.Am incercat sa fac ce mi ati zis,adica sa mi schimb numele in certificatele spaniole dar cererea mi a fost respinsa.Cum trebuia sa procedez in cazul asta?
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
adynazoe, utilizator
adynazoe, niciunul dintre sfaturile primite nu a fost dat cu intentia de va incurca.

Sentinta de divort nu e act de identitate, nu puteati dovedi cu ea cine sunteti, probabil v-ati schimbat CI pentru ca altfel nu vi se putea primi cererea.

Cum trebuia sa procedati conform legilor vi s-a spus, daca ati reusit sa va ''descurcati'' este treaba dumneavoastra. Eu chiar nu mai inteleg de ce continuati discutia, daca vreti sa demonstrati ca ati primit sfaturi proaste sunteti libera sa cautati alt forum unde sa puneti intrebari cand aveti probleme.

O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Copil născut în spania, cu alt tată decât soțul mamei cum se obține certificatul de naștere românesc? cristinaflorentin cristinaflorentin Buna ziua eu sunt casatorita dar nu mai stau cu fostul sot,am alta relatie ce a rezultat un copil,acesta find nascut in Spania a putut fi recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)