avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale inscriere pe rol a unui imobil adjudecat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

inscriere pe rol a unui imobil adjudecat

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament in urma unei licitatii publice, am fost de acord sa achit impozitul pe transfer la administratia financiara (ceea ce am facut deja), dar la directia taxe si impozite mi-a fost refuzata inscrierea pe rol a imobilului adjudecat pe motiv ca fostul proprietar are datorii. Cei de la taxe si impozite locale mi-au cerut sa platesc eu datoriile fostului proprietar pt a putea inscrie imobilul pe rol, insa nu cred ca e datoria mea sa platesc aceste datorii. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie. Eu am nevoie de un certificat fiscal de la directia taxe si impozite locale, insa ei refuza inscrierea, deci nu pot obtine acest certificat fiscal si nici nu pot inscrie imobilul in cartea funciara.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 20:56, 15 August 2012
Da, termenul de solutionare a cererii dvs poate varia intre 30-45 zile, de la data depunerii. Puteti urgenta, obtinerea certificatului fiscal, prin plata unei taxe de urgenta, asa va trebui ca in termen de 2 zile sa va solutioneze impunerea apartamentului, solutionarea cererii si acest certificat fiscal. Eu nu inteleg, de ce dvs nu ati cerut un articol de lege care prevede ca intra in sarcina dvs, in acest fel puteti sa ii actionati in judecata. Deci, dpdv legal dvs, nu trebuie sa achitati nimic. Licitatia, a fost tinuta de cei de la impozite si taxe? Scuze, ca repet, mergeti si depuneti pt certificatul fiscal, pt ca trebuie sa solutioneze in termen de 2 zile aceasta lucrare, plus celalalte doua lucrarii care tin de certificatul fiscal. Reveniti cu mai multe elemente, vorbele lor " zboara", va trebuie ceva scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)
Apartament vandut la licitatie de banca octavia69 octavia69 am in asociatie doua apartartamente cu debite f. mari pe care le-am actionat in judecata de anul trecut,dar nu am primit inca nici o hotarare. intre timp,ele ... (vezi toată discuția)
Cum sa treci o proprietate pe numele tau, ca si nou proprietar, la administratia financiara daca are restante mari la impozit? znicolae9 znicolae9 Am cumparat o casa la licitatie , dar are impozitul neachitat de 4 ani. Nu imi permit sa platesc impozitul restant al fostului proprietar si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)