avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut fara emitere proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut fara emitere proces verbal

Sunt intr-o situatie in care am fost oprit de un politist, care era singur in masina sa, si care se deplasa in misiune la un accident, spunandu-mi ca am trecut pe rosu la o trecere de pietoni. Mi-au fost cerute actele si mi s-a retinut permisul de conducere nefiindu-mi eliberat nici un document, nici proces verbal si nici dovada inlocuitoare. Mi-a spus sa ma prezint la sectia de Politie indicata de el. Am mers intr-acolo cautandu-l de 2 ori la intervale de 1 ora dar era tot in misiune. Intre timp a intervenit o problema personala de care m-am ocupat iar cand am terminat-o am mers a treia oara la sectie sa-l caut dar plecase acasa deja si va reintra in tura de serviciu dupa 24 de ore, adica maine seara.
Nici nu stiu daca PV a fost inregistrat/completat.
Este corect/legal cum a procedat politistul? Cum poate sa faca dovada faptului ca eu am trecut pe rosu, necompletandu-se nici un document care sa-l semnez de luare la cunostinta?
Ce se poate face in acest caz?

Cu multumiri anticipate,
Lucian Crisan
Cel mai recent răspuns: cornel_andrei , utilizator 17:06, 7 August 2012
faceti o sesizare in atentia sefului politiei in care descrieti situatia, eventual incercati sa intrati in audienta la sef pana cand reintra in serviciu politistul respectiv.

in acest caz este clar un abuz al politistului care nu trebuie lasat nepedepsit. nu srie nicaieri in legislatie ca daca un conducator auto savarseste o contraventie care este constatata de catre un agent de politie, acesta are dreptul sa ia documentele conducatorului auto si apoi sa plece cu ele fara sa intocmeasca un proces verbal de contraventie. faptul ca se afla in misiune nu il absolva de aceste responsabilitati.

daca acesta avea dreptul sa retina documentele nu avea dreptul sa termine misiunea si apoi sa plece acasa pana nu finaliza cazul. ce s-ar intampla daca individul respectiv ar pleca in concediu de odihna?

luati un nr de inregistrare pe adresa de sesizare de la politie care va fi folositor cand veti contesta procesul verbal.
In cazul asta eu cred ca nu are nici o dovada ca v-a luat permisul. Eu as incerca sa il dau pierdut :) (doar o sugestie).

Din pacate am avut si eu o situatie nu foarte placuta cu politia din Romania, in urma unei tamponari minore cu un politist (masina personala) am fost scos vinovat, am platit amenda si am ramas fara permis. Legile se pun in aplicare dupa bunul plac al politistilor sau in functie de interese.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
cornel_andrei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis ridicat ella2389 ella2389 Buna. Fratele meu a fost oprit de politie (pe strada unde locuia, fusese la bunici la 11 case departare de casa noastra, dar asta nu are relevanta pentru ca ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez? calin112 calin112 Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in seara asta am trecut pe rosu intr o intersesctie, ... Crd97scd Crd97scd Buna seara, in seara asta am trecut pe rosu intr o intersesctie, am fost oprit de polite legitimate dar permisul de conducere nu l am avut la mine am mers ... (vezi toată discuția)