avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pedepse se dau daca nu am actele masinii la mine?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pedepse se dau daca nu am actele masinii la mine?

Buna,daca sunt oprit de politie si prezint doar asigurarea masini RCA,permisul,buletinul,si masina este in regula din toate punctele de vedere,doar ca nu am in afara de asigurarea masini RCA,permisul,buletinul alte acte ale masini la mine ce imi va face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:40, 5 Aprilie 2014
Veti primi, probabil, o amenda contraventionala.
Masina e a unui prieten asta nu e o problema nu? mersi!
Daca prietenul a fost de acord sa conduceti masina, atunci nu este o problema. Agentii ar fi trebuit sa va puna in vedere sa le prezentati ulterior. Vorbiti cu prietenul respectiv sa va insoteasca la sectia de politie si sa prezentati talonul masinii.
Mersi Ofelia! o seara faina si bafta in continuare.
OfeliaTeodorescu a scris:

Agentii ar fi trebuit sa va puna in vedere sa le prezentati ulterior.


Asta numai in caul in care agentii ar face parte din sect(i)a "Amicii soferilor!

oug195
Art.35. -
(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2).

c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;

Daca a fost de acord sa ii dea masina, prietenul ar fi trebuit sa ii dea si toate documentele care pot fi solicitate la un eventual control in trafic, certificat de inmatriculare, asigurarea RCA, dovada achitarii rovinietei.

Sanctiunile se aplica conducatorului auto care conduce vehiculul in momentul controlului si nu pe numele proprietarului.

Alte discuții în legătură

Codul rutier, contraventii !prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un ... white2 white2 Prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un control de rutina auto este contraventie ? (vezi toată discuția)
Amenda neprezentare ci alina-maz alina-maz Buna ziua, In cursul zilei de astazi, am fost la un targ in Calarasi, unde am parcat laolalta cu muuulte alte masini, pe partea dreapta a drumului, la vre-o ... (vezi toată discuția)
Lipsa politei rca in original Simatrading Simatrading Buna ziua, Este obligatorie prezentarea originalului politei rca organelor de control? Exista posibilitatea de ridicarea placutelor de inmatriculare ale auto ... (vezi toată discuția)