avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... persoana pensionata pe caz de boala psihica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

persoana pensionata pe caz de boala psihica

Am o nelamurire.
In Asociatia noastra de proprietari exista o peroana singura intr-un apartament, care are o ocupatie foarte deranjanta pentru ceilalti coproprietari in sensul ca depune plangeri la politie sub varii motive.
Omul din cate stim a fost pensionat inainte de varsta, pe caz de boala psihica - chiar s-a laudat cu asta.
Politia sustine ca este obligata sa-i ia in considerare plangerile.
In aceasta situatie noi - vecinii permanent reclamati ce putem face ?
Ne pierdem timpul si mai grav avem probleme la serviciu stand pe la politie mai mereu si dand declaratii.
Daca noi depunem plangere pentru calomnie e posibil sa pierdem pentru ca el este bolnav psihic ?
Exista posibilitatea legala sa demonstram ca este bolnav psihic ? Am putea avea legal acces la dosarul sau de pensionare pe caz de boala ? Cine ne poate ajuta in acest sens ? Un avocat are acces la documente de acest gen printr-o procedura legala ?

Mesajul de mai sus l-am trimis pe forumul avocatnet.ro acum mai bine de un an - prin martie 2011. La momentul de fata vecinul in cauza are la activ trei NUP in ce ma priveste in urma a trei plangeri penale depuse in decurs de cateva luni. Chiar nu exista nici o iesire LEGALA din aceasta situatie? #-o#-o#-o Nu dispun de bani suficienti si timp pentru a ma muta din acest loc.
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 15:00, 22 August 2012
Buna ziua.
Spuneti ca streseaza toti vecinii cu aceste plangeri.
De ce nu v-ati strange cu totii, cu hartiutele in mana, sa ii "intoarceti" foaia? Adica sa il reclamati dumneavoastra pentru ca va hartuieste fara motiv? Se vad ca motivele invocate de el sunt netemeinice. Ca are mania sa reclame, sa nu spuneti ca are schizofrenie paranoida, ca va cred! Deci, reclamati-l toti, poate se potoleste. Oricum nu intra in puscarie. Sau gasiti un mijloc de intelegere cu el. Pe cineva care sa stea cu el. Cu care sa vorbeasca.
Sau sa mergeti la asistenta sociala, spital de psihiatrie, ceva, sa reclamati comportamentul? Chiar as dori sa aflu cum ati rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrica presedinte asociatie portocala142002 portocala142002 Domnilor..poate vi se pare o prostie..dar nu e...eu doresc sa cer expertiza psihiatrica presedintelui de asociatie ..pot sa fac acest lucru?care ar fi ... (vezi toată discuția)
Este posibil divortul pe cale administrativa sau fara partaj in cazul unui bolnav psihic? alexandru_z alexandru_z Buna seara! sora mea este bolnava psihic de peste 10 ani, a avut internari repetate la psihiatrie din anul 2008 si pana in prezent; a intentat divort de cel ... (vezi toată discuția)
Vecin hartuitor Andrada11S Andrada11S Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am o problema cu un vecin in varsta care ma hartuie constant, de peste doi ani, fara absolut niciun motiv, si ... (vezi toată discuția)