avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantie buna executie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantie buna executie

Buna ziua
In urma cu cca 6 ani s-au achizitionat ascensoare si s-a constituit o gar de buna executie la contract. La cateva luni de la derularea contractului firma a intrat in faliment in momentul de fata nemaexistand pe piata.Pe perioada garantiei produselor o parte din suma s-a utilizat ptr esigurarea mentenantei cu o alta firma ,dar mai exista in cont o suma destul de mare .
In acesta situatie ce se intampla cu suma respectiva intrucat contul de garantii la finele anului ar trebui sa fie 0
Va rog sa-mi saspundeti daca v-ati mai confruntat cu asemenea problema sau daca exista un cadru legislativ care reglemenreaza aceste situatii
Multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ariana , utilizator 08:10, 8 August 2012
Presupunand ca a fost un contract de furnizare ascensoare ce a inclus si instalarea acestora, garantia de buna executie trebuia eliberata in termen de 14 zile de la data întocmirii procesului-verbal de recepţie si instalare a produselor (conform ART. 92
din HG 925/2006 - (1) In cazul contractului de furnizare, autoritatea contractantã are obligaţia de a elibera/restitui garanţia de buna execuţie în cel mult 14 zile de la data întocmirii procesului-verbal de recepţie a produselor care fac obiectul contractului si/sau de la plata facturii finale, dacã nu a ridicat pana la acea data pretenţii asupra ei.)
Pe langa furnizarea produselor firma s-a angajat prin contract sa asigure service gratuit pe o per de 2 ani ,motiv ptr care nu s-a restituit garantia, dar din cate stiu nici nu a fost solicitata de firma
Totusi ce se intampla cu acesta suma putem sa o facem venit propriu?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie_intrebare julien_slbz julien_slbz la semnarea contractului de achizitie lucrari partile stabilesc ca modalitate de constituire a garantiei de buna executie "retineri succesive"...in ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie MIMI13 MIMI13 La un contract de achizitie produse la care termenul de finalizare s-a încheiat dar nu s-a finalizat şi furnizarea produselor dar la care garantia de buna ... (vezi toată discuția)