avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general raspundere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

raspundere

Buna ziua,
In ce masura este raspunzator un contabil pt faptele administratorului, mai precis societatea are mai multi asociati, unul dintre asociati este administrator si a adus la contabilitate facturi care de fapt erau pt sine si nu pt societate, contabilul le-a luat de bune, le-a inregistat ca ulterior sa afle acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:28, 6 August 2012
Contabilul nu are atributul de a verifica daca achizitiile pentru care se prezinta documente justificatoare sunt aferente activitatii economice a societatii sau nu. Contabilul este obligat sa le inregistreze in contabilitate. Ulterior se va stabili in cazul unei inspectii fiscale daca sunt cheltuieli deductibile sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat-amenajare sediu microintreprindere MariOancea MariOancea Buna ziua, As dori sa stiu care este tratamentul contabil in cazul urmator: O societate, neplatitoare de Tva, cu impozit micro are incheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Pot sa deduc cheltuiala cu mba? codrutabodea codrutabodea Buna ziua. Am o firma de consultanta pentru afaceri si mangement nou infiintata si as dori sa inregistrez pe firma cheltuiala efectuata cu un MBA in Anglia, ... (vezi toată discuția)
Speta fiscalitate - ce as putea invoca in cererea de chemare in judecata? rzvlaw rzvlaw Formulați motivat, o cerere de chemare în judecată. Pentru formularea acțiunii, aveți în vedere un cuantum de 112.000 lei al creanței contestate, pentru ... (vezi toată discuția)