avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna seara avand un apartament bun comun impreuna cu fostul sot eu parasind imobilul cu 4 ani in urma ,el fiind recasatorit acum si locuind in acelasi apartament cu actuala sotie .Intrebarea mea este: am dreptul sa ma reintorc in apartamentul nostru (bun comun) ,iar actuala sotie are dreptul de a locui in imobilul nostru fiind drept comun ?(mentionez ca nu avem nici un act semnat in care eu menzionez ca ramine apartamentul doar in folosul lui ) va multumesc










Cel mai recent răspuns: ser76 , utilizator 17:28, 8 August 2012
Daca ati divortat de ce nu ati facut si partajul ? Ati parasit apartamentul de buna voie, nu v-a impus nimeni ? Actuala sotie a fostului dvs. sot, nu trebuie sa va ceara acordul in contextul in care si fostul sot are o cota parte din acel apartament. Ca sa finalizati procedura de partaj fara a mai intenta actiune in instanta, propuneti-i sa faceti un partaj la notar. In principiu trebuie sa va acorde sulta, o suma in cuantum de 1/2 din apartament.
apartamentul l-am parasit de buna voe nu mi-a impus nimeni sa plec partajul nu l-am facut deoarece costa foarte mult iar propunerea de a face un partaj la notar i-am facut-o dar nu a acceptat . eu avand 1/2 parte din apartament sa inteleg ca si eu la rindul meu am dreptul sa locuiesc impreuna cu ei in acelasi apartament . intrebarea este : am nevoe de un proces pentru a putea intra sa locuiesc din nou in apartament impreuna cu ei ?
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
ser76, utilizator
Nu aveti nevoie de un proces, decat in conditia in care faceti partaj prin instanta. Aveti nevoie de acceptul fostului sot si mai trebuie sa aveti mutatia acolo . Din punctul meu de vedere cel mai bine ar fi sa ajungeti la o intelegere si sa partajati de comun acord. Nu cred ca este cea mai buna solutie sa locuiti impreuna cu sotia actuala si cu fostul sot. totul depinde de dvs. si de ce solutii aveti la indemana.
multumesc pentru raspuns. Fostul sot nu accepta sa locuiesc acolo iar mutatia o am in imobilul respectiv unde locuieste el in momentul de fata intradevar nu este o solutie de a locui impreuna cu ei dar nereusind sa ajung la o intelegere cu el de comun acord cred ca ar fi singura solutie sa il oblig sa ia o decizie .
Nu va va lasa sa intrati in locuinta, politia nu se baga, in concluzie veti avea nevoie de o hotarare judecatoreasca de reintegrare in spatiu, ceea ce nu cred ca veti obtine, veti fi indrumata sa faceti partaj.

Alte discuții în legătură

Partaj ser76 ser76 buna seara am o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv daca se poate sa ma ajutati. In urma cu 5 ani eram in afara tarii impreuna cu sotul meu cu care ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)