buna ziua,cum pot sa beneficiez de indemnizatie crestere copil daca am contract de munca pe perioada determinata 01 09 2011 01 09 2012 iar eu ar trebui sa nasc pe 01 10 2012 . 12 luni le am cotizate dar este o pauza de o luna intre expirarea contractului si data probabila de nastere.multumesc
Buna ziua! In legatura cu aceasi situatie, contractul de munca v-a expirat in 31 august iar eu urmeaza sa nasc la 01.10. In luna septembrie plata concediului prenatal se va face de catre cjas, insa cand va trebui sa depun actele pt indemnizatia crestere copil am observat ca este nevoie de anexa 2 si cerere aprobata pt concediu crestere copil, de unde voi lua acestea? daca eu nu mai sunt angajata. Am vazut ca acolo trebuie specificat functia avuta, data intrarii in concediu etc. Va multumesc!
1. Daca la data cand solicitati indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) nu sunteti salariata nu mai trebuie sa faceti cerere pentru CCC, este suficienta decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM).
2. Veti prezenta adeverinta tip (Anexa 2), cu veniturile nete, de la angajatorii unde ati lucrat in cele 12 luni eligibile si de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) pentru veniturile din indemnizatia pentru concediul de maternitate.
Buna seara va rog sa ma ajutati cu un raspuns..Urmeaza sa nasc la inceputul lunii decembrie ....am 12 luni lucrate in ultimii 2 ani....mi-a expirat contractul de munca luna aceasta si nu mi-a mai prelungit......Teoretic daca imi prelungea ar fi trebuit sa intru in concediu de prenatal din octombrie...daca nu mai am perioada contractuala si nu mai beneficiez de 126 de zile de concediu mai pot luat indemnizatie??
Buna seara!
Am lucrat avand contrat de munca pe perioada determinata, dar am nascut chiar inainte de terminarea contractului. Pana in 18.03.1018 sunt in concediu de crestere copil, dar in 05.02.2018 o sa nasc pe bebe 2. Imi puteti spune ce acte imi trebuie pentru prelungirea concediului si cum trebuie sa procedez?valoarea indemnizatiei se va modifica pentru bebe 2?