Buna ziua...am o problema destul de urgenta...Am un frate care imi trorizeaza familia-mama vaduva si fetite minore,iar eu locuind in alt oras ma simt foarte neputincios...le ameninta cu cutitul,le injura,darama si fura tot prin casa...
Azi au chemat politistii,dupa ce a daramat mobila in casa,iar ei s-au luat la glume cu el,si i-au dat amenda,care va intra tot la mama in impozit,si au plecat...
nu e caz de infractiune flagranta?nu ar fii trebuit retinut?cu atat mai mult cu cat sant membrii ai familiei si minori...doar daca omoara pe cineva e infractiune?
si unde pot depune plangere impotriva politistilor,pt neglijenta sau asa ceva?va multumesc mult
Mama dvs sa faca plangere la parchet pentru infractiunea de loviri si alte violente. Fapta va putea fi probata prin declaratii ale martorilor ( membrii de familie, vecini,eventual chiar politistii ce l-au amendat ) si poate fi considerata proba in instanta si inregistrarile video asa cum ati intrebat anterior. Insa in asemea cazuri procesul penal dureaza foarte mult si deobicei rezultatul se soldeaza cu lipsa pericolului social si deci scoaterea de sub UP si aplicarea unei masurii administrative.
Confirm faptul ca anchetele penale (partea care tine de politie si procuror) si procesele penale (dupa ce veti ajunge la tribunal, daca veti ajunge), dureaza foarte mult, mai ales in cazul lovirilor (care sunt infractiuni de gravitate redusa).
Uneori avocatul angajat poate grabi lucrurile, alteori nu. Chiar si cu avocat, dureaza.
Este posibil si ca cercetarea sau procesul sa se termine cu o simpla amenda pentru cel violent. In cazul dvs., cu cat sunt mai multe si ma grave faptele, cu atat aveti sanse mai bune la o condamnare penala cu inchisoare.
Daca suntei hotarati sa angajati un avocat, s-ar putea ca acesta sa va poata ajuta si intr-o eventuala evacuare a violentului, chiar daca este si el proprietar pe 1/x din locuinta.
Mult succes!
Astazi au fost din nou nevoite sa sune la 112,si l-au luat in sfarsit,insa l-au dus la spitalul de neuropsihiatrie...nici nu stiu daca e de bine sau rau...intr-un eventual proces,politistii sunt obligati sa depuna marturie,daca l-au gasit,de exemplu,sub influenta unor substante stupefiante?