avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violenta impotriva membrilor familiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violenta impotriva membrilor familiei

Buna ziua...am o problema destul de urgenta...Am un frate care imi trorizeaza familia-mama vaduva si fetite minore,iar eu locuind in alt oras ma simt foarte neputincios...le ameninta cu cutitul,le injura,darama si fura tot prin casa...
Azi au chemat politistii,dupa ce a daramat mobila in casa,iar ei s-au luat la glume cu el,si i-au dat amenda,care va intra tot la mama in impozit,si au plecat...
nu e caz de infractiune flagranta?nu ar fii trebuit retinut?cu atat mai mult cu cat sant membrii ai familiei si minori...doar daca omoara pe cineva e infractiune?

si unde pot depune plangere impotriva politistilor,pt neglijenta sau asa ceva?va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: the_peregrine_falcon , utilizator 20:57, 4 Februarie 2013
Se pot face teste de sange.
Politistii nu pot fi martori.
Ei incheie cel mult un proces verbal...

Este adevarat ca sunt necesare probele dar fara avocat angajat cred ca va fi mult prea greu sa va descurcati.
Conteaza insa foarte mult si cum stie avocatul sa puna problema deoarece daca nu stie cum sa puna problema degeaba va angajati avocat.
In Romania nu prea se iau in serios astfel de situatii decat daca este foarte bine pusa problema de avocat si se face inteles fata de organul competent.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Conteaza insa foarte mult si cum stie avocatul sa puna problema deoarece daca nu stie cum sa puna problema degeaba va angajati avocat.
In Romania nu prea se iau in serios astfel de situatii decat daca este foarte bine pusa problema de avocat si se face inteles fata de organul competent.



Puteti fii mai exact?care ar fii "directia" care ar trebui urmata,sau cum ar trebui pusa problema...?
Revin cu aceasta problema...un timp a fost mai bine,insa acum din nou sant probleme...de la judecatorie decizia a fost ca nu sunt probe(e adevarat ca mama nici nu a avut avocat).
Partea mai complicata e ca are domiciliul la adresa familiei(desi mama ii plateste garsoniera numai sa o lase in pace,tot nu o lasa),iar la decesul tatalui mama a facut prostia sa faca succesiunea,deci e coproprietar. Ce vreau sa va intreb:e vreo cale sa il obligi sa-si ia partea din valoarea apartamentului (santem multi frati,deci suma nu e f mare), ca sa poti sa chemi politia cand bate la usa cu orele,dupa bani...? si sa il si is,acum nici politistii nu au ce face-nu e infractiune sa bati la propria usa-vezi Doamne-si ii inteleg.
Va rog sa imi spuneti ce e de facut,pt ca e tot mai greu de trait asa,mai ales pt copii.
Va multumesc
Poate cineva mai are vreun sfat...Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiunea fizica in cuplu mirunaddd mirunaddd Sotul meu m-a batut foarte tare acum cateva zile in fata copiilor. Mi-a luat telefonul si nu am putut chema politia in noaptea aceea, dar vecinii au auzit tot. ... (vezi toată discuția)
Abuzata fizic in fata copiilor Oanamares Oanamares Ce ar putea face o persoana abuzata fizic si verbal in fata copiilor, in afara de o plangere la politie, insotita de un certiicat medico legal? Parasitea ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica danyel1975 danyel1975 Sotul ma bate fara motiv chiar si in fata fetitei, mi a luat cheia de la usa si mi a zis sa dispar in doua zile , ce se pote face ? (vezi toată discuția)