avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe si probleme PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe si probleme PFA

Buna ziua,
Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA.
Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand in vedere ca am lucrat peste 7 ani ca administrator retea, m-am dus cu copie dupa cartea de munca si adeverinta de vechime. Mi s-a spus ca pentru aceste coduri nu pot aplica daca nu am studii superioare in domeniu. Am studii superioare dar in domeniul economic. Din cate stiu eu... nu exista facultate in Romania care sa dea o diploma de studii superioare pentru administrator retea.

As vrea sa stiu daca asta chiar poate constitui o problema pentru infintarea pfa-ului si ce taxe si impozite se platesc ca pfa.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 21:13, 8 August 2012
ESTE FACULTATE DE SPECIALITATE IN DOMENIUL CALCULATOARELOR ,poate la asta se referea la Reg. Comertului..
CA taxe aveti de platit impozitul pe venit si toate contributiile (CAS,Sanatate si Somaj)asta in cazul ca nu mai aveti un contract de munca la alta societate.
trebuie sa aveti o diploma acreditata de ministerul educatiei in domeniul informaticii, nu este obligatoriu sa scrie pe ea atestare in administrator de retea, consultanta it este mult mai vasta

platiti 16% impozit, 5.5 % contributii sanatate si minim 232 lei / luna contributii la pensii daca nu lucrati deja in alta parte cu contract de munca
Nu mai lucrez nicaieri. Si somaj?
Ca administrator retea, am facut cunsultanta.. nu programare.. si administrare retea informatica (managent), proiectare infrastructura comunicatii... astea se incadreaza la 6202 si 6203... Am diploma in Marketing. Asta inseamna ca nu imi pot face PFA?
- somajul este optional
- va puteti face pfa in domeniul in care aveti o atestare profesionala certificata
Din pacate tot nu sunt lamurit. Conform anumitor forumuri.. persoane.. contabili... avocati... si experienta profesionala este suficienta.
Sa inteleg ca experienta profesionala nu conteaza si daca ar fi sa compar experienta mea in domeniu cu a unei persoane care acum termina facultatea in domeniu... conform legii el e mai destept ca mine chiar daca nu stie sa faca o matrice RAID in mirorring? sau nu stie ce este aia... sistem cluster... Ar fi mai calificat ca mine sa isi faca PFA ?

Alte discuții în legătură

Activitati specifice cod caen amalia2009 amalia2009 As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu ... (vezi toată discuția)
Informatii privind codul caen 6203 rimotep rimotep #-o Poate sa ma lamureasca cineva ce mai exact pot face daca am codul caen 6203 \"Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul\" ... (vezi toată discuția)
Acte studii pentru infiintare pfa cmf139 cmf139 Buna seara, Va rog daca aveti amabilitatea si timpul disponibil sa ma indrumati si pe mine, pentru ca nu am reusit sa gasesc detaliile necesare pe ... (vezi toată discuția)