avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitati specifice Cod CAEN
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitati specifice Cod CAEN

As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu PFA-ul poate sa-si aleaga drept cod 6201- servicii informatice, iar in momentul in care un client ii cere sa desfasoare o anumita activitate, PFA-ul trebuie sa verifice undeva daca acea activitate este inclusa in codul sau caen?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 19:16, 16 Iulie 2010
Nu exista asa ceva.
Puteti desfasura orice activitate autorizata prin lege, inclusiv ceea ce va propuneti d-voastra.
Deci as putea trece in contract codul caen dobandit si apoi activitatea exacta pe care trebuie sa o desfasor pt clientul respectiv, doar sa aiba legatura cu serviiciile info pt codul 6201 de exemplu....banuiesc ca nu pot sa-mi iau cod caen 6201 servicii info si sa inchei un contract pt a desfasura o activitate de sa zicem curatator de covoare...
Ar putea totusi vre-o autoritate, la verificarea contractului, sa verifice si corelatia dintre codul caen si activitatea desfasurata?
Legat de 6201:
Cred totusi ca nu poti sa speli covoare pe cod caen de servicii informatice. Fiecare cod o descriere cu ce activitati se pot face.
Codurile 6201, 5829, 6203, 6209, 6311, 6312 tin toate de Servicii informatice, daca vrei sa speli covoare incearca sa iei alte coduri totusi ...Apoi firma cu care vrei sa faci contractul probabil nu poate deconta cheltuieli cu spalatul covoarelor... Daca ai terminat tesatoria nu stiu daca te lasa cei de la registrul comertului sa-ti treci codul 6201

[ link extern ]

This class includes the writing, modifying, testing and supporting of software.
This class includes:
- designing the structure and content of, and/or writing the computer code necessary to create and implement:
* systems software (including updates and patches)
* software applications (including updates and patches)
* databases
* web pages
- customizing of software, i.e. modifying and configuring an existing application so that it is functional within the clients' information system environment

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)
Pot comercializa licențe software ca persoanã fizicã? D_Adorian D_Adorian Doresc să pun la vânzare licențe de utilizare pentru un produs software dezvoltat de mine. Este legal acest lucru atât timp cât nu sunt înregistrat ... (vezi toată discuția)
Un nou cod caen, incepand cu 1 ianuarie 2008 Admin Admin Il puteti accesa la pagina de mai jos: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_8297 Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri ... (vezi toată discuția)