avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prag fonic maxim admis la bloc, lipsa intimitate, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prag fonic maxim admis la bloc, lipsa intimitate, neintelegeri cu vecinul.

Buna seara, am si eu o problema. M-am mutat de curand in chirie si nu am avut absolut nicio problema, pana am deschis televizorul. De fiecare data cand il aprind, vecinul imi bate in pereti si imi spune ca aude tot si ca este exasperat. Si politist fiind, imi ridica tot felul de amenintari ca va chema colegii si ca va suna la 112. Precizez ca nu sunt surda si nu dau televizorul tare - nu am ajuns vreodata macar la jumatate. Am iesit pe casa scarii si nu se aude deloc, cu usile deschise in casa. Si el insista. Imi atrage atentia ca ma aude vorbind noaptea la telefon, o data am strigat la cineva dintr-o alta camera care venise in vizita si vecinul meu a iesit si a venit la mine la usa. Si inca un detaliu important, respect cu sfintenie orele de odihna, pentru ca le cunosc si intre colocatari trebuie sa existe respect. Dar la el se pare ca orele de odihna sunt 24/7. Proprietara pe cand statea aici a fost amendata pentru ca a schimbat cada de la baie si a batut 7 suruburi, in afara orelor de odihna si fara avizul locatarilor - dintre care numai el a fost nemultumit. Ca absolut intotdeauna.

Am citit legea 61/1991, dar acolo nu este niciun prag fonic maxim admis. El este agresiv, dar nu mi se pare normal sa nu pot nici macar sa aud bine televizorul, sa il tin pe minim si sa citesc pe buze pentru ca ma ameninta vecinul cu amenda de la colegii sai! Si simt ca nu am intimitate, din moment ce aude absolut orice si comenteaza mereu. Am avut pe cineva in vizita si a amenintat ca va denunta faptul ca stam doua persoane! Si cand am vorbit cu seful de scara in fata apartamentului meu, a iesit si el repede. Efectiv, nu am intimitate cu omul acesta! Si face uz de functia sa excesiv, pentru a ameninta!
V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati spune ce legislatie pot sa mai consult pentru a ma putea apara in fata acestui om... Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Laura1711, utilizator
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 06:02, 10 August 2012
Initial ,pentru a indeparta disconfortul creat de sursele sonore,faceti efortul financiar si asigurati camerei/apartamentului o izolare fonica
Daca apreciati atitudinea si comportamentul vecinului deplasat si ca va incalca drepturile,
aveti dreptul sa sesizati conducerea unitatii acestuia despre uzul nejustificat de functie si amenintarile pe care vi le adreseaza
Totodata se impune ca si dvs sa respectati programul de liniste legal prevazut si sa fiti atenta cu nivelul sonor al aparatelor pe care le utilizati,astfel incat sa indepartati situatii care pot cauza disconfort si pot genera diferende
Va multumesc. Si in ceea ce priveste intimitatea ce pot sa ii reprosez? Exista cumva o baza legala in acest sens?
Aspectele enuntate nu sunt de competenta serviciului de urgenta 112.
[ link extern ]
Legea nr. 61/1991 (republicata 2011) sanctioneaza faptele de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
[ link extern ]
Obtineti acceptul proprietarului pentru a redispune unele parti de mobilier cu aparatura aferent in alta incapere pentru a le intrebuinta la o distanta mai mare fata de vecinul in cauza.
Izolarea fonica este de competenta proprietarului.
Ulterior, este mai simplu initial, sa va adresati conducatorului institutiei in orele de audienta ale acestuia.
O sesizare se solutioneaza in termen de 30 de zile (daca se impune, o depuneti).
:luck:
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
eraz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faptul ca fac dus seara si se aud tevile de apa in peretele vecinului, ... lidia0001 lidia0001 Faptul ca fac dus seara si se aud tevile de apa in peretele vecinului, unde are dormitor, poate fi considerat deranjarea linistii ? Pot primi amenda pentru ca ... (vezi toată discuția)
Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)
Avocat specializat in conflicte intre vecini AlissAndre AlissAndre Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo lege sau exista avocati specializati in conflictele dintre vecini. Ca sa spun si problema: - vecinul de ... (vezi toată discuția)