avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CCC

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi despre cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie:
Sunt in concediu pentru cresterea copilului pana in septembrie a.c. ,nu ma pot intoarce la serviciu deoarece nu am cu cine sa las copilul,locuiesc in mediu rural iar la gradinita doar de la 3 ani il pot duce as vrea sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj dupa acesti 2 ani,cu conditia de a merge mai 30 zile la serviciu.As vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa apere mamele care au aceasta problema. Ce ar trebui sa fac sa beneficiez de acest drept?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:43, 23 August 2012
1. - Angajatorul nu poate fi obligat sa va concedieze asa cum vreti dvs.
- Daca angajatorul are nevoie de serviciile dvs. nu il puiteti obliga sa va concedieze.

2. Eu v-am spus sa vorbiti cu angajatorul daca va poate concedia cu unul din articolele din Codul muncii care sa va permita sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

3. Daca nu mai doriti sa lucrati la acest angajator puteti sa incetati CIM din initiativa dvs. dar nu veti mai putea beenficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil murfy murfy cu cat timp inainte pot sa-mi depun actele de somaj de expirarea indemnizatiei de cresterea copilului (vezi toată discuția)
Somaj martinov martinov vreau sa aflu cum se poate intra in somaj dupa incetarea indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc ramonaalina ramonaalina Sunt interesata , cum pot obtine somaj dupa concediu ingrijire copil 2 ani, in situatia in care societatea nu doreste sa mi-l acorde. Ce solutie am deoarece ... (vezi toată discuția)