ioanacarp a scris:
Toate ar fi bune si frumoase daca nu ar exista art. 187 care imi spune ca procesul incepe prin inregistrarea cererii la instanta.
Cred ca va referiti, de fapt, la art 192. (NCPC rep)
Pe de alta parte, dupa 13 ani de practica, eu nu prea mai fac "tetrapiloctomie" sau depicarea firului in patru
doar de dragul teoriei dreptului, ci atunci cand as avea vreun folos de tras. (sau, mai sugestiv exprimat, privind
dinspre problema practica, trag spuza teoretica pe turta mea).
Prin urmare, am recitit mesajele dvs. incercand sa inteleg DE CE va intereseaza raspunsul la intrebarea teoretica din titlu.
Si am senzatia ca NU problema prescriptiei v-a indemnat sa adresati intrebarea, ci problema cheltuielilor de executare.
Pai atunci, iaca ce frumos graiste art 699 alin 2.
(2) Cheltuielile ocazionate de efectuarea executării silite sunt în sarcina debitorului urmărit, în afară de cazul când creditorul a renunţat la executare, situaţie în care vor fi suportate de acesta, sau dacă prin lege se prevede altfel. De asemenea,
debitorul va fi ţinut să suporte cheltuielile de executare stabilite sau, după caz, efectuate după înregistrarea cererii de executare şi până la data realizării obligaţiei stabilite în titlul executoriu, chiar dacă el a făcut plata în mod voluntar. Cu toate acestea, în cazul în care debitorul, somat potrivit art. 667, a executat obligaţia de îndată sau în termenul acordat de lege, el nu va fi ţinut să suporte decât cheltuielile pentru actele de executare efectiv îndeplinite, precum şi onorariul executorului judecătoresc şi, dacă este cazul, al avocatului creditorului, proporţional cu activitatea depusă de aceştia.