Buna ziua! Am participat la o licitatie in calitate de ofertant, procedura fiind de licitatie deschisa modalitatea de desfasurare offline cu etapa finala de licitatie electronica cu durata de 1 runda.
Dupa deschiderea ofertelor s-a intocmit procesul verbal, apoi s-au analizat in amanunt documentele si mi s-au solicitat clarificari, in original, care, mi-au comunicat telefonic ca nu le-au primit pana la ora solicitata. Firma de curierat mi-a confirmat predarea plicului si pers. care a semnat de ridicare. Pers. de contact mi-a comunicat ca n-o stie pe respectiva care a semnat de primire, fiind firma mare.
Imediat am facut o adresa scrisa catre Presedintele comisiei , cu faptul ca: am trimis plicul cu documentele solicitate ulterior, si ca am confirmarea de primire a firmei de curierat si pers. care a preluat plicul. A doua zi pers. de contact mi-a zis ca se analizeaza.
Urmatoarea zi a aparut anuntul pe SEAP cu inceperea licitatiei electronice , am continuat sa sun si sa sper ca autoritatea contractanta imi va da un raspuns.
Licitatia electronica a inceput si inca n-am primit nimic scris. Azi am sunat din nou si pers. de contact mi-a spus ca: “n-are dreptul sa-mi spuna nimic”, comisia analizeaza .
Au dreptul sa inceapa L.E. fara a-mi comunica calificarea sau descalificarea mea?!
Am studiat OUG 34/2006 dar tot nu m-am lamurit.
Va rog, doresc o parere avizata si urgenta deoarece maine la ora 14 se incheie si as dori sa stiu cum sa procedez.
autoritatea va va informa cu privire la rezultatul procedurii prin comunicarea rezultatului, legea neimpunand si comunicarea rezultatului evaluarii de dinaintea inceperii licitatiei elctronice. daca dvs. aveati dovada ca ati comuncat raspunsul in termen formulati contestatie cu privire la acest aspect. atentie, termenul pt. depunerea contestatiei a inceput sa curga din ziua in care a inceput licitatia electronica, termen la care ati luat la cunostinta, prin mijloace prevazute de oug 34, (nu telefonic ca nu se poate proba o convorbire telefonica) de decizia autoritatii de a nu declara oferta dvs ca fiind castigatoare.
“termenul pt. depunerea contestatiei a inceput sa curga din ziua in care a inceput licitatia electronica”
Mă îndoiesc.
Termenul pentru depunerea contestaţiei începe cu ziua următoare luării la cunoştinţă a deciziei (dată în scris şi nu verbal) privind respingerea ofertei.
respingerea ofertei rezulta din faptul ca nu a fost invitata la etapa de licitatie electornica, nu din convorbirea telefonica. totusi, nefiindu-i comunicate motivele pentru care oferta nu a intrat in etapa finala se poate considera ca de la momentul luarii la cunostinta a motivelor incepe sa curga termenul.