avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

certificat fiscal

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Ca sa scoti un certificat fiscal de la finante, trebuie sa ai un motiv? Daca eu vreau sa vand o masina si am nevoie de certificatul asta, dar masina nu este inamtriculata are doar numere rosii provizorii de 2 zile, ii trebuie facut dosar? Unii reusesc sa scoata fiscalul intr-o ora, si pe altii ii pun sa faca dosar?
Cel mai recent răspuns: c_andreea , utilizator 11:56, 10 August 2012
Pentru eliberarea cazierului fiscal este necesar sa declarati motivul eliberarii. Acest motiv va fi notat pe cererea de eliberare a cazierului fiscal.
Certificatul de atestare fiscala emis de catre autoritatile locale se emite la solicitarea contribuabilului( art 113 din Codul de procedura fiscala):

[ link extern ]

Art. 113 Certificatul de atestare fiscală emis de autorităţile administraţiei publice locale

(1) Certificatul de atestare fiscală se emite de organul fiscal competent al autorității administrației publice locale, la solicitarea contribuabilului.

(2) Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidența pe plătitor a organului fiscal competent și cuprinde creanțele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii.

(3) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării și poate fi utilizat de contribuabil pe toată perioada lunii în care se emite. Certificatul de atestare fiscală emis în intervalul cuprins între data de 25 a lunii și finele lunii este valabil pe toată perioada lunii următoare emiterii. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant.

(4) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor fiscale de plată datorate autorității administrației publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidența organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.

(5) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (4), sunt nule de drept.

(6) Prevederile alin. (4) și (5) nu sunt aplicabile în cazul procedurii de executare silită, procedurii insolvenței și procedurilor de lichidare.


Bunul pe care-l instrainati trebuie mai intai inscris in evidentele fiscale pentru a putea sa va elibereze acest certificat in vederea vanzarii lui.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
carmen01011958, moderator
multumesc frumos pentru raspunsuri. asa este, a trebuit sa-i facem dosar de inscriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura rabla magdalena1957 magdalena1957 As dori sa stiu,va rog, daca pentru a mi se elibera certificatul de atestare fiscala necesar pentru programul Rabla trebuie sa iau timbre fiscale si cat ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat fiscal ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am solicitat la biroul de taxe si impozite un certificat fiscal ptr. vanzarea uniu imobil. Acestia refuza sa il elibereze ptr. faptul ca am o amenda ... (vezi toată discuția)
Termen pentru eliberarea certificatului fiscal calytul calytul care mai este termenul pentru eliberarea certificatului fiscal de catre administratia publica locala?Ne luam dupa OG 29/2011?unde scrie 10 zile sau dupa cod ... (vezi toată discuția)