avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Procedura RABLA
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Procedura RABLA

As dori sa stiu,va rog, daca pentru a mi se elibera certificatul de atestare fiscala necesar pentru programul Rabla trebuie sa iau timbre fiscale si cat dureaza eliberarea certificatului?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:43, 12 August 2015
Pentru eliberarea certificatului,este necesar sa intocmiti si sa depuneti un dosar cu mai multe documente+doua timbre fiscale cu valoarea de 2 lei/bucata
Certificatul de atestare fiscala se emite in termen de 5 zile lucratoare de la data depunerii cererii si poate fi utilizat in cazul persoanelor fizice, in perioada de pana la 90 de zile de la data eliberarii.
Conform codului de procedura fiscala, art 113
Art. 113 Certificatul de atestare fiscală emis de autorităţile administraţiei publice locale


(3) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării şi poate fi utilizat de contribuabil pe toată perioada lunii în care se emite. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant.
(4) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal c_andreea c_andreea Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Ca sa scoti un certificat fiscal de la finante, trebuie sa ai un motiv? Daca eu vreau sa vand o masina si am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept de proprietate tonibal tonibal rugaminte > sechestrul anaf asupra unei cladiri presupune instrainarea dreptului de proprietate asupra acelei cladiri ? (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat fiscal ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am solicitat la biroul de taxe si impozite un certificat fiscal ptr. vanzarea uniu imobil. Acestia refuza sa il elibereze ptr. faptul ca am o amenda ... (vezi toată discuția)