avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Opoziþii ºi contestaþii OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Opoziþii ºi contestaþii OSIM

buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu un raspuns?
opozitiile si contestatiile la OSIM se desfasoara ca la instanta, cu citarea partilor, dezbateri in fata OSIM etc? sau exista o procedura specifica? in lege nu am vazut sa se mentioneze acest aspect poate mi-a scapat sua poate chiar nu scrie..
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 12:23, 10 August 2012
opozitia este strict o procedura scrisa- oponentul depune in scris opozitia cu plata taxei legale care este comunicata de OSIM solicitantului ce are un termen de 30 zile sa-si precizeze in scris pct de vedere. Examinatorul va decide asupra inregistrarii marcii in functie de argumentele oponentului si pct de vedere al solicitantului. Partea nemultumita de decizia examinatorului (solicitantul daca marca sa a fost respinsa sau oponentul daca marca a fost inregistrata si opozitia respinsa) poate face contestatie.

contestatia este o procedura scrisa si orala, e un fel de judecata in prima instanta in fata comisiei de contestatii. dupa depunerea contestatiei in scris, comisia fixeaza termenul pentru judecarea contestatiei. intimatul va depune intampinare pana la termen sau in sedinta. au loc dezbaterile in fond dupa care comisia va lua o hotarare.
super, f utila explicatia!! multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie/decizie inregistrare marca bubu.g bubu.g Impotriva unei decizii de inregistrare a marcii nu se face opozitie?se face contestatie? (vezi toată discuția)
Examinare pe fond la înregistrare marcã naþionalã monik monik buna ziua, la examinarea de fond la inregistrarea unei marci nationala, OSIM analizeaza numai motivele absolute sau si pe cele relative? multumesc frumos ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)