avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum se calculeza taxele in cazul mai multor coduri ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum se calculeza taxele in cazul mai multor coduri caen?

Buna ziua!
Sa zicem ca doresc sa am mai multe coduri CAEN... Unul dintre ele, cel principal, ar fi incadrat la norme de venit iar restul nu.
Cum se calculeaza taxele care trebuiesc platite catre stat?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 07:46, 14 August 2012
Impozitul si contributiile sociale se calculeaza in raport de venitul net stabilit in baza datelor din contabilitatea in partida simpla condusa conform Ord nr. 1040/2004.
Putin mai detaliat... se poate? Nu stiu conta.. si vreau sa stiu cum se calculeaza atunci cand ai un cod in norma de venit si unul sau mai multe in sistem real.
Codul fiscal la art. 49 prevede:
(5) Dacă un contribuabil desfăşoară două sau mai multe activităţi care generează venituri comerciale, venitul net din aceste activităţi se stabileşte prin însumarea nivelului normelor de venit corespunzătoare fiecărei activităţi.
(6) În cazul în care un contribuabil desfăşoară o activitate desemnată conform alin.(2) şi o altă activitate independentă, venitul net anual se determină pe baza contabilităţii în partidă simplă, conform art. 48.

Cand sunt mai multe coduri si cel putin pentru un cod se prevede determinarea venitului net pe baza contabilitatii in partida simpla nu se mai pune problema impozitarea pe baza normei de venit.
se tine contabilitatea in partida simpla, se inregistreaza toate incasarile si platile, indiferent de activitate, iar venitul net rezultat se impoziteaza cu 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in acelasi spatiu - casa de marcat missbeauty missbeauty Daca in acelasi spatiu inchiriat de la o persoana fizica isi desfasoara activitatea mai multe PFA-uri (cosmetica, coafura, etc), este posibil ca acestea sa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa iulia1970 iulia1970 Ce acte contabile trebuie sa am ca vanzator de legume si fructe? Imi trebuie contabil neaparat sau o pot tine singur contabilitatea? (vezi toată discuția)