avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA

Ce acte contabile trebuie sa am ca vanzator de legume si fructe? Imi trebuie contabil neaparat sau o pot tine singur contabilitatea?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:16, 17 Iulie 2013
Aplicati cumva norma de venit potrivit Ordin 2875 / 2011?

Daca da, atunci aveti doar obligatia potrivit art 49 Cod fiscal de a completa:

(8) Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea din Registrul-jurnal de încasări și plăți referitoare la încasări, potrivit reglementărilor contabile elaborate în acest scop.


Daca nu aplicati norma de venit, atunci stabiliti venitul net prin datele din conta in partida simpla potrivit art. 48 Cod fiscal:

(1) Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, cu excepţia prevederilor art. 49 şi 50.
.....
(8) Contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente sunt obligaţi să organizeze şi să conducă contabilitate în partidă simplă, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind evidenţa contabilă, şi să completeze Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, Registrul-inventar şi alte documente contabile prevăzute de legislaţia în materie.
,

si in acest caz aplicati Ordin 1040 / 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea evidenţei contabile în partidă simplă de către persoanele fizice care au calitatea de contribuabil în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.


Totusi d-voastra stiti daca aveti cunostiinte despre ce declaratii trebuie sa depuneti, daca depasiti plafon scutire tva, etc. Eu va recomand sa va adresati unui contabil.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu impozit fix monabela monabela am un pfa la care platesc anual 1600ron impozit la stat,(sunt cu impozit fix nu in partida simpla) nedumerirea mea e ca mi sa spus acum 4ani ca nu trebue sa ... (vezi toată discuția)
Pfa ginamangra ginamangra PFA,cu norma de venit si neplatitor de TVA: ce registre contabile trebuie sa detina?Precizez ca desfasoara activitate de comert in piata ( legume-fructe)....Ca ... (vezi toată discuția)