avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat srl

Buna ziua! Am si eu o intrebare : O persoana in varsta de 17 ani poatefi actionar intr-o societate cu raspundere limitata ? daca da in ce conditii.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:00, 12 August 2012
Minorul nu poate avea calitatea de asociat intr-o societate comerciala, fata de lipsa capacitatii depline de exercitiu, neindeplinid in consecinta conditiile legale pentru a avea calitatea de asociat.
Prin transferul partilor sociale se transfera intr-adevar un drept de proprietate asupra acestora catre minor, fapt legal in materia transferului dreptului de proprietate (in conditiile in care se face cu acordul parintilor, tutorelui, etc.), insa acest transfer nu se aplica in materia societatilor comerciale.
Un minor de 17 ani poate sa aiba calitatea de asociat intr-o societate numai cand acesta ar deveni mostenitorul asociatului decedat, aceasta calitate fiind exercitata sub supravegherea unui curator.
Ar mai fi o varianta - e drept discutabila - in conditiile art. 40 din noul cod civil( emanciparea minorului sau capacitatea de exercitiu anticipata), cand printr-o hotarare judecatoreasca ar dobandi capacitatea de exercitiu deplina inainte de 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire parti sociale de catre minor ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE pot fi donate (prin act autentic) parti sociale unui minor? daca da, cine numeste curatorul? (vezi toată discuția)
Infintare firma minori getafolescu getafolescu Soara mea doresc infintarea unei firme (SRL) pe numele copiilor care deocamdata sunt minori. Au 17, respectiv 16 ani. Este posibil? (vezi toată discuția)
Varsta minima necesara pentru a deschide un srl doinafl doinafl Buna ziua! As dori sa aflu daca exista o lege in care se precizeaza varsta minima care trebuie sa o ai pentru a putea deschide un SRL. Mai exact, daca un ... (vezi toată discuția)